Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem podłączenie SONY CDX S2250S + głośniczków do FiataCC

Featured Replies

Napisano

Witam Majstrów wink.gif

Sprawa wygląda następująco:

Jest pacjent Fiat Cinquecento 1995 do dnia dziejszego CA zlosnik.gif to Blaupunkt Mainz 26 + 2x 10 cm seria Regent, czyli dwudziesto letni kaseciak + seria głośniki. Jestem pewny, że od kupna auta - czyt 13/14lat Tata nie wymieniał przy tym nic. Wstyd sie przyznac,bo autko mam już 3rok,a dopiero teraz zabrałem się za tą prowizoryczne audio tuż przed moim wyjazdem do Danii w styczniu.. Takie było założenie - ma cokolwiek grać mi w drodze.. 1400km zlosnik.gif Zatem zakupiłem używke Sony CDX S2250S od kolegi Molka i na szybko zestaw 2x10cm midbass + 2x3cm tweeter boschmanna.. całość wyszła mnie ok 220plnow, co na potrzeby odtwarzania cd z mp3 i zwyklego odsluchu w drodze jak najbardziej mi odpowiadało zlosnik.gif

Problem pojawil się dzisiaj (bo przed samym wyjazdem było za dużo na głowie i niestety w/w zestaw niedoczekał się montażu i poszedl do samochodu, ale w torbie, a w drodze musiał posłużyć jeszcze stary Mainz zlosnik.gif ), kiedy to chciałem w piękny słoneczny dzień zamontować sobie wszystko jak należy, a że nie sądziłem, że przepięcie kostek i kilku kabelków będzie tak utrudnione było to dla mnie nie lada zaskoczenie.. frown.gif

Foty poniżej pokazują to co zastałem po wyciągnięciu radia oraz radia z dodatkowymi 'adapterkami'(?) z kostki fiata na blaupunkta..

kopia_obraz_163__109359.jpg

obraz_165__631254.jpg

obraz_169__889402.jpg

oraz bardzo prosty setup..

obraz_171__315469.jpg

I teraz moje pytanie ( pewnie już się po zdjęciach domyśliliście wink.gif ) :

stara fiatowska kostka - miemałem,że stara, bo nie pasuje, ale jako laik nie wiedziałem, że do 2003 trzeba było mieć adapter na kostke ISO, ale patrząc na tego Sony to do niego natomiast trzeba mieć adapter z ISO na Sony.. Dobrze rozumuje? Czy oświecicie laikową głowe? Próbowałem tego wyszukać na allegro i jak takie przejście z fiata cc na iso jest to tak z iso na ten model sony nie znalazlem.. confused.gif

No i teraz inna kwestia zlosnik.gif w kostce fiata jest 6 wejsc, 7 kabli - z tego co sprawdzilem to zasilanie jest 2kable w 1.. potem mamy do tego mase i po 2 kable z kazdego glosnika.. Jak mam to teraz pięknie zamontować coby to wszystko sobie ładnie banglało? Tweetki puszcze górą w słupki albo obok - bo wystrugać sobie moge dopiero w PL za 3tyg.. - potem to jest podpiete pod zwrotnice

(filtry kondensatorowe) i zwrotnica i midbass10tka ma juz pozniej luzne kabelki po 2 - te 4 kabelki łącze i montuje w jednego jacka - lewa białe gniazdo - prawa strona czerwone.. dobrze myśle czy tutaj też przejścióweczki jakieś i dopiero jack? spineyes.gif a no i czy jest jakaś różnica w tych jackach, że te czerwone gniazdo różni się od tego białego tradycyjnego.. ? hmm.gif

Nie sądziłem, że montaż 4głośniczków i radia okaże się taką niespodzianką.. Lipą było również to,że bylo po 13 jak sie za to zabrałem no i nawet jakby chciał się zapytać w sklepie co i jak to nie mogłem,bo już wszystko zamknięte..

Licze na waszą pomoc!! zlosnik.gif prosz oświećcie mnie... icon_rolleyes.gif

p.s. znalazlem, że radio było produkowane od 1986-89 270635636-JUMP2.gif

p.s. na zdjęciu widać kabel z anteny i ten dodatkowy czerowny kabel, który również idzie z anteny - do czego to? zlosnik.gif w blaupunkcie miało swoje miejsce, ale w sony nie widze czegoś takiego..

help busted.gif

Napisano
  • Autor

nikt nie pomoże? wiem, że niedziela i może się wszyscy gdzieś chillują, ale jak zamowie to dzisiaj, to wtedy bede pewny, że dotrze przed moim wyjazdem wink.gif z góry dzięki 20.GIF

odwdziecze sie przy najblizszej okazji!! zlosnik.gif

Napisano

Albo tą fabryczną kostkę zamieniasz kostką ISO i do tego adapter do sony.

Albo kupujesz wtyk do sony, ucinasz fiatowską kostkę, łączysz kable i cieszysz sie radiem ok.gif

Może ten link coś pomoże

A jak co to się wstrzymaj, przyjedziesz do PL to zmontujemy ok.gif

Napisano
  • Autor

Problem pomógł rozwiązać RazeRX7 i tutaj wielkie, wielkie dzięki dla Niego zlosnik.gif

20.GIF20.GIF20.GIF

tutaj kostka dla potomnych, z starego fiata na ISO:

kostka 1

a tu z ISO na różne modele SONY:

kostka2

do tego wszystkie tajemnice podlaczenia głośników i kabli - zostały rozjaśnione zwykłemu żółtodziobowi zlosnik.gif

pozdrawiam i dziękuje wszystkim zainteresowanym i tym, którzy pomogli waytogo.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.