Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

insignia - zamierzam kupić

Featured Replies

Napisano

witam

po wielu przymiarkach do różnych marek zeszło spowrotem na Opla.

Jeżeli ma ktoś takie cudo to proszę o opinie na temat silników disla 2.0 130 i 160 KM

Jechać jechałem benzyną i o gustach i wygodzie nie zamierzam dyskutować.

Interesują mnie opinie o usterkach i silnikach wink.gif

Napisano

> witam

> po wielu przymiarkach do różnych marek zeszło spowrotem na Opla.

> Jeżeli ma ktoś takie cudo to proszę o opinie na temat silników disla 2.0 130 i 160 KM

> Jechać jechałem benzyną i o gustach i wygodzie nie zamierzam dyskutować.

> Interesują mnie opinie o usterkach i silnikach

Ciezko powiedziec. Powoze od niedawna Insignia. Nie wypowiadam sie o klekotach bo nie mam pojecia, ale ogolnie moge powiedziec, ze udane autko. Mialem problem z klimatyzacja i nawiewami po stronie pasazera. Wgrali mi nowy soft i jak na razie jest OK. Poza tym zadnych problemow.

Ale ja nalatalem juz 4kkm

Napisano

Ja sie dosc mocno rozczarowalem jakoscia Vectry, i Insignia mi nie w glowie. osobiscie wolalbym sporo tanszego brata ze stajni Chevroletta - psuc sie bedzie tak samo, a kosztuje toto mniej hehe.gif

Napisano

mam uzywam ale dopiero 5kkm zrobilem (aha nowy sofcik tez juz byl )

Napisano

> Ja sie dosc mocno rozczarowalem jakoscia Vectry, i Insignia mi nie w glowie. osobiscie wolalbym

> sporo tanszego brata ze stajni Chevroletta - psuc sie bedzie tak samo, a kosztuje toto mniej

Między Vectrą a Insignią jest prawie 10 lat różnicy, więc nie powinieneś się rozczarować jakością wykonania wnętrza Insignii...

Napisano

> Między Vectrą a Insignią jest prawie 10 lat różnicy, więc nie powinieneś się rozczarować jakością

> wykonania wnętrza Insignii...

Jakosc wnetrza to akurat jest bardzo podobna, pomijam odpustowe wykonczenia na jednych drzwiach w: okladzinie drewnopodobnej, aluminium i chromie hehe.gif Zlota tylko zabraklo.

Ale mi nie o ta jakosc chodzi. Mi chodzi o jakosc 'techniczna' - osobiscie jestem bardzo rozczarowany Oplem, ale jako, ze auto mnie kosztowalo niewiele, to mniej zal. Zeby nie bylo - auto serwisowane tylko w ASO, obecnie ma 3.5 roku i jakies 70kkm.

Za Insignie w zyciu bym nie dal tyle kasy co chce Opel i wolalbym sie w Saaba 9-5 wpakowac hehe.gif

Napisano

> Jakosc wnetrza to akurat jest bardzo podobna, pomijam odpustowe wykonczenia na jednych drzwiach w:

> okladzinie drewnopodobnej, aluminium i chromie Zlota tylko zabraklo.

> Ale mi nie o ta jakosc chodzi. Mi chodzi o jakosc 'techniczna' - osobiscie jestem bardzo

> rozczarowany Oplem, ale jako, ze auto mnie kosztowalo niewiele, to mniej zal. Zeby nie bylo -

> auto serwisowane tylko w ASO, obecnie ma 3.5 roku i jakies 70kkm.

> Za Insignie w zyciu bym nie dal tyle kasy co chce Opel i wolalbym sie w Saaba 9-5 wpakowac

Insignia:

vauxhall-insignia_4.jpg

59312984_3826332ff9.jpg

Vectra:

2006-opel-vectra-opc-cockpit-interior-view-588x441.jpg

Nie powiesz mi Kolego Drogi, że wnętrza z Ins i V-C są bardzo podobne....

Nie można powiedzieć też, że wykończenie drzwi jest brzydkie itd... Oczywiście kwestia gustu...

InsigniaNotch_PhotoGallery_InteriorPhotos_mm_gal_1_10_952x360_1000_in95_i02_006.jpg

Napisano

> Za Insignie w zyciu bym nie dal tyle kasy co chce Opel i wolalbym sie w Saaba 9-5 wpakowac

Nie no, oczywiscie - kwestia gustu, z ktorym sie nie dyskutuje. Ale problem w tym, ze Saab 9-5 to blizniak Insigni tylko odrobine dluzszy. Te same silniki. Roznica IMHO jest tylko w ksztalcie deski rozdzielczej.

Napisano

> Insignia:

> Vectra:

> Nie powiesz mi Kolego Drogi, że wnętrza z Ins i V-C są bardzo podobne....

> Nie można powiedzieć też, że wykończenie drzwi jest brzydkie itd... Oczywiście kwestia gustu...

Znowu motasz - ja o jakosci, a Ty mi pokazujesz dezajn. Ja wiem jak wyglada w srodku insignia. Pomijam to, ze pokazales akurat takie wypasy, jakich w zyciu nie zobaczysz. A ja mowie o normalnej insigni z czarna 'skora' i oprocz zmiany wygladu, materialy sa podobne, a niektore gorsze niz w Vectrze. Pare podrozy Insignia odbylem, i to jako pasazer, gdzie mialem sie okazje przyjzec autu dokladnie, jak i prowadzacy wink.gif.

A design to nie wszytko, zreszta dzielony z bracmi i siostrami (w nieco tandetniejszej formie)

Chevy%20Cruze%20200110%20(47).JPG

Napisano

> Nie no, oczywiscie - kwestia gustu, z ktorym sie nie dyskutuje. Ale problem w tym, ze Saab 9-5 to

> blizniak Insigni tylko odrobine dluzszy. Te same silniki. Roznica IMHO jest tylko w ksztalcie

> deski rozdzielczej.

Wiesz, roznica niecalych 200mm dlugosci, to byc a nie byc, bo niestety cena Insigni jest lekko, hmm, smieszna smirk.gif

285059763-ins.jpg

Cena (nie internetowa, mowimy o podstawie): 27795 funtow

285059763-saab.jpg

Cena podstawowa: 28535 funtow.

W Insigni nie da sie dodac kilku dodatkow, ktore sa standardem w Saabie, i cena by sie zrownala. Insignia ma tylko jedna przewage nad 9-5 - wystepuje w wersji kombii. Ale wtedy wyglada jak kupa wink.gif.

Takie moje zdanie - ale ja sie na autach nie znam, bo Viki mam ochote zmienic na to, ze czego Ty uciekles zlosnik.gif

post-42021-14352513049799_thumb.jpg

Napisano

> Wiesz, roznica niecalych 200mm dlugosci, to byc a nie byc, bo niestety cena Insigni jest lekko,

> hmm, smieszna

Niestety u nas w POLANDA roznica jest w cenie jeste baaaaardzo na niekorzysc Saaba, wiec Insignia wyglada jak promocja w Tesco.

> Takie moje zdanie - ale ja sie na autach nie znam, bo Viki mam ochote zmienic na to, ze czego Ty

> uciekles

Akurat nie ucieklem. Poza tym nadal uwazam, ze Epica (ogolnie Chevrolet) to bardzo udane auto. Sprzedalem, bo sie skonczyla gwarancja (ot taka fanaberia). Teraz Epica jezdzi brat i bardzo sobie chwali. Tak bezawaryjnym i bezproblemowym samochodem nigdy nie jezdzilem.

Napisano

> Niestety u nas w POLANDA roznica jest w cenie jeste baaaaardzo na niekorzysc Saaba, wiec Insignia

> wyglada jak promocja w Tesco.

Ja sprawdzilem jakis czas temu ceny 9-5 i Insignii - caly przekroj. Jesli nie mowimy o wersji bida (Insignia) a np. z silnikiem 2.0T i 4x4, Saaba kupie wrecz taniej, bo doposazenie Insignii do poziomu 9-5 bedzie kosmicznie drogie (np. podobna opcja w VX kosztuje 3k funtow, a w Saabie 1.6k funtow, choc juz w wersji SE jest w standardzie)

> Akurat nie ucieklem. Poza tym nadal uwazam, ze Epica (ogolnie Chevrolet) to bardzo udane auto.

> Sprzedalem, bo sie skonczyla gwarancja (ot taka fanaberia). Teraz Epica jezdzi brat i bardzo

> sobie chwali. Tak bezawaryjnym i bezproblemowym samochodem nigdy nie jezdzilem.

Ja sie tez staram uciekac z koncem gwarancji, ale akurat teraz dla mnie nie ma sensu. Viki sprzedalbym za grosze, wiec pewnie zostanie z nami juz do konca. Epica kusi niska cena zakupu i fajnym silnikiem diesela - niestety to stary model, w zasadzie nie do odsprzedania w UK no i nie kombi oslabiony.gif

Napisano

> Ja sprawdzilem jakis czas temu ceny 9-5 i Insignii - caly przekroj. Jesli nie mowimy o wersji bida

> (Insignia) a np. z silnikiem 2.0T i 4x4, Saaba kupie wrecz taniej, bo doposazenie Insignii do

> poziomu 9-5 bedzie kosmicznie drogie (np. podobna opcja w VX kosztuje 3k funtow, a w Saabie

> 1.6k funtow, choc juz w wersji SE jest w standardzie)

Wlasnie na szybkiego sobie skonfigurowalem wirtualnie Saaba 9-5 z takim wyposazeniem jak mam w Insigni. Wychodzi mi cennikowo 50-60 kpln drozej. Do tego nawigacja nie obejmuje Polski boje_sie.gifhahaha.gif

Jak bede mkial czas to porownam ceny na stronach importerow brytyjskich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.