Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka oleju + nowy czujnik + ? pomocy

Featured Replies

Napisano

He

mam pytanie

w fiaciorze pieknym zapalila sie kotrolka oleju, najpierw ze dwa tyg temu zarzyla sie delikatnie, teraz juz raczej swieci ciagle * lekko przygasa jak sie podgazuje) wymienuilem czujnik, jednak nic z tego no i teraz mam dylemat.

czy ma ktos moze info co powienien podawac czujnik( jakie opory) przy jakich cisnieniach ? moze jeszcze to zmienrze ?

nie mam jak podjechac do mechaniora bo sie boja ze umrze calkowicie w drodze, a do swojego mechaniora mam ze 100 km w domu.

jakies macie moze porady w jaki sposob samemu zdiagnozowac co moglo pasc ?

bede wdzieczny za wszelkie porady

Napisano

> He

> mam pytanie

> w fiaciorze pieknym zapalila sie kotrolka oleju, najpierw ze dwa tyg temu zarzyla sie delikatnie,

> teraz juz raczej swieci ciagle * lekko przygasa jak sie podgazuje) wymienuilem czujnik, jednak

> nic z tego no i teraz mam dylemat.

> czy ma ktos moze info co powienien podawac czujnik( jakie opory) przy jakich cisnieniach ? moze

> jeszcze to zmienrze ?

> nie mam jak podjechac do mechaniora bo sie boja ze umrze calkowicie w drodze, a do swojego

> mechaniora mam ze 100 km w domu.

> jakies macie moze porady w jaki sposob samemu zdiagnozowac co moglo pasc ?

> bede wdzieczny za wszelkie porady

To jest poprostu wlacznik cisnieniowy,przez lampke zwiera do masy i dlatego sie swieci,jesli wymiana nie pomogla podejrzewam brac cisnienia oleju wzglednie zwarcie w instalacji kontrolki do masy.

Napisano
  • Autor

> zatkana magistrala olejowa, urok 1,4 ?

nie to raczej nie

jak cos to panewki badz pompa

tylko pytanie czy mozna mierzyc reystancje tego czujnika cisnieia i okreslic jakie jest cisnienie

Napisano

> tylko pytanie czy mozna mierzyc reystancje tego czujnika cisnieia i okreslic jakie jest cisnienie

Nie da rady - ten czujnik działa dwustanowo jak typowy presostat , możesz jedynie podpiąć go w układ z jakimś pewnym manometrem np. do 2,5 bar i omomierzem sprawdzić przy jakim ciśnieniu przełącza się .

Ale lepiej sprawdź rzeczywiste ciśnienie oleju wkręcając manometr w m-ce czujnika ciśnienia i sprawa będzie jasna ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.