Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie MW - kilka wątpliwości

Featured Replies

Napisano

Próbuję doprowadzić zawieszenie do porządku. Jest dobrze ale chciałbym aby było idealnie. Do tej pory wymienione amorki na B4, sprężyny przód, amorki tył na B4, wahacze TRW, łączniki TRW. Moje wątpliwości

1. Z przodu wciąż dochodzą dziwne dźwięki, taki jakby łomot przy przejeżdżaniu poprzecznie przez tory. Obstawiam albo felerne B4 albo przekładnie. W archiwum czytałem o jakiś pierścieniach pod poduszkę amorka zmniejszającą szczelinę w kielichu. Poważnie myslę też o ponownej zmianie amorów na Monroe - nie wiem czy słusznie, ale mam dość łomotania przy skoku amorka. W ASO niby nic na przekładni nie wykryli, ale co mechanik to inna opinia.

2. Czy amory z tyłu B4 mogły przyczynić się do tego, że zaczęły mi walić tylne tuleje, przez to, że są nieco sztywniejsze od oryginałów? Jedna z tuleji właśnie się wylewa, druga podejrzewam, że już pusta. I teraz pytanie kupiłem tuleje 51840600 i nie ma na nich strzałki. To normalne? A może to jakieś pozmianowe bez oleju w środku?

Napisano

> 1. Z przodu wciąż dochodzą dziwne dźwięki, taki jakby łomot przy przejeżdżaniu poprzecznie przez

> tory. Obstawiam albo felerne B4 albo przekładnie. W archiwum czytałem o jakiś pierścieniach

> pod poduszkę amorka zmniejszającą szczelinę w kielichu. Poważnie myslę też o ponownej zmianie

> amorów na Monroe - nie wiem czy słusznie, ale mam dość łomotania przy skoku amorka. W ASO niby

> nic na przekładni nie wykryli, ale co mechanik to inna opinia.

> 2. Czy amory z tyłu B4 mogły przyczynić się do tego, że zaczęły mi walić tylne tuleje, przez to, że

> są nieco sztywniejsze od oryginałów? Jedna z tuleji właśnie się wylewa, druga podejrzewam, że

> już pusta. I teraz pytanie kupiłem tuleje 51840600 i nie ma na nich strzałki. To normalne? A

> może to jakieś pozmianowe bez oleju w środku?

Co do stuków, to tak jak pisałeś może to być przekładnia... mogą to być jeszcze końcówki drążka kierownicy, ewentualnie luzy na gumach drążka, a sprawdzanie zacznij od dokręcenia łączników, też mam TRW, mają strasznie ciasne gwinty, człowiek mysli że już dokręcone, a po czasie zaczyna stukać.... ja tak właśnie miałem smile.gif

Co do twardczych amorków, jakiś tam wpływ może i mają, ale tak czy siak tuleje i tak by ci padły wink.gif

Na moich tez nie było strzałki, są za to 3 wycięcia, z czego jedno jest większe od pozostałych, i sluży za 'grot' strzałki.....( jeśli dobrze pamiętam, tak więc to jeszcze potwierdz przed montażem ;P )

Co do amorków to mogą dodać że mam KYB przód i tył i jest cisza i spokój, pokaż foto pod maską, jaką masz przerwę pod dekielkami, i czy masz 'dziurka w dziurkę' (foto z góry).

Pozdrawiam.

Napisano

kolego o jaka przerwe pod deklami chodzi ze tak zapytam. bo dziurka w dziurke to akurat wiem A czy on musi byc idealnie na srodku?

Napisano

> 2. Czy amory z tyłu B4 mogły przyczynić się do tego, że zaczęły mi walić tylne tuleje, przez to, że

> są nieco sztywniejsze od oryginałów? Jedna z tuleji właśnie się wylewa, druga podejrzewam, że

> już pusta. I teraz pytanie kupiłem tuleje 51840600 i nie ma na nich strzałki. To normalne? A

> może to jakieś pozmianowe bez oleju w środku?

Co do strzałki to masz ewentualnie punkt na obudowie lub wycięcie prostokątne w tulei i jego bym się trzymał - zaznaczone na czerwono tak jest zakładane przez fabryke.

285069450-NOWEma%B3e.jpg

Więcej wskazówek przy wymianie znajdziesz w PDFie Download PDF

Napisano

> kolego o jaka przerwe pod deklami chodzi ze tak zapytam. bo dziurka w dziurke to akurat wiem A czy

> on musi byc idealnie na srodku?

O tą przerwę pytam: (pod maską, miedzy dekielkiem a kielichem)

dsc08096z.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.