Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki w zawieszeniu-weryfikacja diagnozy

Featured Replies

Napisano

witam

Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w zawieszeniu-wyraźnie dochodzi z okolicy lewego, przedniego koła, tylko przy pokonywaniu nierówności w zakrętach w prawo, gdy to koło jest obciążone. Wczoraj mechanik stwierdził, że to przedni dyferencjał jest do wymiany (auto to A8 quattro).

Dla mnie to trochę dziwna diagnoza, bo dyferencjał jest po prawej stronie skrzyni, przy samej nodze kierowcy (auto z wysp).

Czy to możliwe, że stukanie tak się przenosi, że awaria jest po prawej stronie auta, a słychać z lewego koła?

co mogę jeszcze sprawdzić? wahacze, łączniki i końcówki są ok. Jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do głowy jest tuleja stabilizatora-wadliwy element w tych a8 i lubi skrzypieć przy niższych temp.

Czy koledzy mają jakieś sugestie?

Napisano

> witam

> Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w zawieszeniu-wyraźnie dochodzi z okolicy lewego, przedniego

> koła, tylko przy pokonywaniu nierówności w zakrętach w prawo, gdy to koło jest obciążone.

> Wczoraj mechanik stwierdził, że to przedni dyferencjał jest do wymiany (auto to A8 quattro).

> Dla mnie to trochę dziwna diagnoza, bo dyferencjał jest po prawej stronie skrzyni, przy samej nodze

> kierowcy (auto z wysp).

> Czy to możliwe, że stukanie tak się przenosi, że awaria jest po prawej stronie auta, a słychać z

> lewego koła?

> co mogę jeszcze sprawdzić? wahacze, łączniki i końcówki są ok. Jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do

> głowy jest tuleja stabilizatora-wadliwy element w tych a8 i lubi skrzypieć przy niższych temp.

> Czy koledzy mają jakieś sugestie?

U mnie identyczny objaw, ale auto o konstrukcji wozu drabiniastego (punto II) i padniety byl przegub zewnetrzny. O dziwo przy ruszaniu w prawo nie dawal zadnych odglosow - dopiero przy ostrym pokonywaniu zakretow. Pojedz moze do kogos na "sciezke zdrowia" aby sprawdzili przeguby.

Napisano

> witam

> Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w zawieszeniu-wyraźnie dochodzi z okolicy lewego, przedniego

> koła, tylko przy pokonywaniu nierówności w zakrętach w prawo, gdy to koło jest obciążone.

> Wczoraj mechanik stwierdził, że to przedni dyferencjał jest do wymiany (auto to A8 quattro).

> Dla mnie to trochę dziwna diagnoza, bo dyferencjał jest po prawej stronie skrzyni, przy samej nodze

> kierowcy (auto z wysp).

> Czy to możliwe, że stukanie tak się przenosi, że awaria jest po prawej stronie auta, a słychać z

> lewego koła?

> co mogę jeszcze sprawdzić? wahacze, łączniki i końcówki są ok. Jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do

> głowy jest tuleja stabilizatora-wadliwy element w tych a8 i lubi skrzypieć przy niższych temp.

> Czy koledzy mają jakieś sugestie?

Tak, mają, proponuje najpierw podczas jazd testowych i delikatnie przychamować, być może masz wyrobione ślizgi w zaciskach ( dość częsty przpadek) lub też klepią Ci klocki.

Jak chcesz wiecej informacji zapraszam na www.a8team.pl

Napisano
  • Autor

> Tak, mają, proponuje najpierw podczas jazd testowych i delikatnie przychamować, być może masz

> wyrobione ślizgi w zaciskach ( dość częsty przpadek) lub też klepią Ci klocki.

sprawdzam wszystko po kolei i już znalazłem małą blaszkę, która nie dokręcona kukała w lampę na nierównościach...

> Jak chcesz wiecej informacji zapraszam na www.a8team.pl

odwiedzam regularnie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.