Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine i pendrive

Featured Replies

Napisano

Siemanko, mam taki problem z odtwarzaniem muzy z pendrive. Raz działa dobrze a co jakiś czas wyświetla "searching" a po długiej chwili (ok. 1min) wywala "unit error". Testowałem na penach: intense 8gb i ocz 16gb; oba formatowane w fat32; bitrate mp3 nie mają znaczenia w tym przypadku ale sprawdzałem na różnych. Radio to cde-113bt i z tego co wyczytałem w necie to dotyczy modeli od cde-103. Macie jakieś sprawdzone pendrivy? Z racji tego, że gniazdo usb jest z przodu to tylko pendrive w wersji mini..

Edit: Czasem pomaga wyłączenie/włączenie radia a niekiedy wyjęcie pena na parę minut angryfire.gif

Napisano

> Siemanko, mam taki problem z odtwarzaniem muzy z pendrive. Raz działa dobrze a co jakiś czas

> wyświetla "searching" a po długiej chwili (ok. 1min) wywala "unit error". Testowałem na

> penach: intense 8gb i ocz 16gb; oba formatowane w fat32; bitrate mp3 nie mają znaczenia w tym

> przypadku ale sprawdzałem na różnych. Radio to cde-113bt i z tego co wyczytałem w necie to

> dotyczy modeli od cde-103. Macie jakieś sprawdzone pendrivy? Z racji tego, że gniazdo usb jest

> z przodu to tylko pendrive w wersji mini..

> Edit: Czasem pomaga wyłączenie/włączenie radia a niekiedy wyjęcie pena na parę minut

wygląda na to że to jakaś bolączka tej Alpiny, mi przy Kingstonie DT100 8GB odsłuch praktycznie ruszał 1 raz na 5, teraz wtykam do tego malutkie pqi wielkości wtyczki usb i jest znacznie lepiej, od trzech miesięcy może z 4 razy wywaliło unit error

Napisano

Posiadam 103BT i przenigdy nie miałem takiego problemu.

Jeśli radio na gwarancji kazałbym serwisowi się tym zająć.

Może wystarczy upgread frimware.

Napisz do ALPINE Polska i zobacz jakiej odpowiedzi udzielą smile.gif

Napisano
  • Autor

A jakiego pena podłączasz?

Napisano
  • Autor

> 1GB ALPINE

> 8GB OCZ Rally 2

> 2GB Kingstone

Spróbuję jeszcze z Kingstonem.. Napisz jeszcze jak sformatowałeś tzn. jaki FAT i jaki bitrate mają mp3 20.GIF W instrukcji napisano, że jak wyskakuje UNIT ERROR to jest wina pena a dokładnie: " Podłączone urządzenie usb nie jest obsługiwane przez odtwarzacz. Należy podłączyć urządzenie usb obsługiwane przez odtwarzacz" sciana.gif Na elektrodzie ludzie napisali, że nie każde peny te radia lubią..

Napisano

MP3 w najwyższym jaki udało się zdobyć dany utwór.

Przeważnie 320.

Standardowe formatowanie się odbyło, więc zapewne FAT32.

Proponuję jeszcze zrobić wolne formatowanie, niech sprawdzi stan nośnika.

Napisano

ja w cde-113Bti używam pen-a Emtec 4gb i też wszystko hula ani razu nie wyskoczyło error unit,

a tak na marginesie czy ktoś orientuje się czy rozmowę przez bluetooth w radiu da się prowadzić bez fabrycznego mikrofonu???

Napisano

> a tak na marginesie czy ktoś orientuje się czy rozmowę przez bluetooth w radiu da się prowadzić bez

> fabrycznego mikrofonu???

Wydaje mi się, że każdy mikrofon będzie spełniał swą rolę w takim wypadku, ale należałoby się upewnić wink.gif

Napisano

czyli jednak jakiś mikrofon trzeba będzie zakupić:) myślałem że oprócz zewnętrznego jest dodatkowo mikrofon wbudowany w panelu:) kupiłem radio w sklepie i mój błąd nie sprawdziłem dokładnie a zewnętrznego mikrofonu nie było w zestawie...no nic trzeba będzie poszukać:) tak dla potwierdzenia wtyczka do mikrofonu to zwykły mini-jack?

Napisano

byłem:) usłyszałem jedynie, że wszystkie zestawy sprzedają kompletne i przecież mogłem sprawdzić...koniec rozmowy:)

Napisano

> byłem:) usłyszałem jedynie, że wszystkie zestawy sprzedają kompletne i przecież mogłem

> sprawdzić...koniec rozmowy:)

Jak niby fabrycznie zapakowane pudełko...

Mogłeś, ja bym powalczył, a póki co kupił jakiś, ewentualnie sprawdził zwykły komputerowy smile.gif

Napisano

sprawa załatwiona smile.gif wczoraj akurat byłem w pobliżu sklepu, podszedłem przedstawiłem sytuacje i tym razem nie było problemów - wyciągnęli mikrofon z innego zestawu smile.gif

Napisano

> sprawa załatwiona wczoraj akurat byłem w pobliżu sklepu, podszedłem przedstawiłem sytuacje i tym

> razem nie było problemów - wyciągnęli mikrofon z innego zestawu

Mówiłem claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.