Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura na przewody z butli pod podłogą

Featured Replies

Napisano

Pytanko brzmi, czy ten otwór powinien być zatkany/uszczelniony czy nie koniecznie? Czy pod butlą w kole znajduje się jakaś uszczelka od spodu, jak to wygląda?

Pytanie mnie naszło gdyż dzisiaj zobaczyłem ze otwór przez ktory wychodzą przewody jest u mnie tylko zabezpieczony a nie zaslepiony czy coś. Dziwne tym bardziej ze to dosc duza dziurka.

Napisano
  • Autor

> O ile oczywiście mówimy o butli w kole.

Tak, mówimy o butli w kole.

Żadnej przelotki nie mam, po prostu dziura.

Czy to duże faux pas ze strony instalatora że nie założył tego ustrojstwa czy często praktykowana rzecz?

Napisano

> Czy to duże faux pas ze strony instalatora że nie założył tego ustrojstwa czy często praktykowana

> rzecz?

Często praktykowana ( 4 auta gazowałem i w żadnym przelotki nie było-3 auta gazowane w porządnych firmach) rzecz. W każdym aucie dziura zabezpieczona jakimś zajzajerem antykorozyjnym niewiem.gif

Napisano

> Często praktykowana ( 4 auta gazowałem i w żadnym przelotki nie było-3 auta gazowane w porządnych

> firmach) rzecz.

No to te instalacje były założone niezgodnie ze sztuką.

Wielozawór ma być w wentylowanej w komorze gazoszczelnej odizolowanej od wnęki koła zapasowego.

Z resztą przy butli cylindrycznej jest tak samo. Wielozawór ma pokrywę, a przewody od i do zbiornika są prowadzone w "peszlach", które mają wyprowadzenia pod podłogą.

Napisano
  • Autor

>przewody od i do zbiornika są prowadzone w "peszlach", które mają wyprowadzenia pod podłogą.

No to nieźle, bo ja nawet peszli na przewodach nie mam

Napisano

> No to nieźle, bo ja nawet peszli na przewodach nie mam

Z takich ciekawostek, to powiem Ci, że jedna z fajek wyprowadzających "peszel" pod auto powinna być ścięta na skos "z wiatrem" a druga "pod wiatr" tak, żeby w czasie jazdy następowała wentylacja komory wielozaworu. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.