Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra F 1.4 8 v padła...

Featured Replies

Napisano

witam

do tej pory wszystko bylo ok, auto od nowosci w posiadaniu, 11 lat... kilka dni temu samochod zostal zatankowany, ojciec wlal STP czarny i autko zaczelo sie troszke dlawic, lapac kangura itp, az wyjezdzil pol baku pailiwa myslac, ze to moze cos z paliwem, dolal do pelna i jezdzil kilka dni az do wczoraj, samochodu nie da sie odpalic, wkladamy kluczyk, przekrecamy zaplon, rozrusznik kreci, a auto nie odpala...

przebieg 120 kkm

Napisano

> witam

> do tej pory wszystko bylo ok, auto od nowosci w posiadaniu, 11 lat... kilka dni temu samochod

> zostal zatankowany, ojciec wlal STP czarny i autko zaczelo sie troszke dlawic, lapac kangura

> itp, az wyjezdzil pol baku pailiwa myslac, ze to moze cos z paliwem, dolal do pelna i jezdzil

> kilka dni az do wczoraj, samochodu nie da sie odpalic, wkladamy kluczyk, przekrecamy zaplon,

> rozrusznik kreci, a auto nie odpala...

> przebieg 120 kkm

11 lat i taki maly przebieg?

To pewnie cos w silniku zardzewialo od nieuzywania smile.gif

Sorki za OT - nie mam pojecia, nie pomoge spineyes.gif

Napisano

> rozrusznik kreci, a auto nie odpala...

sprawdź czy pompa podaje paliwo, bo może się skończyła.

Napisano

Sprawdz czy pompa podaje paliwo i czy jest iskra. To tak na poczatek. wink.gif

Napisano

> Sprawdz czy pompa podaje paliwo

Z tą pompą to nie taki cymes. Znane są mi przypadki że skubana zacierała się powoli. Raz działała raz nie. Trzeba było wymontować i robić test na krótko podpiętym zasilaniem.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz czy pompa podaje paliwo i czy jest iskra. To tak na poczatek.

iskra jest, a wydaje mi sie, ze jak wczesniej przekrecalem zaplon to slyszalem jakies dzwieki, teraz ich nie ma wiec moze to pompa.

Napisano

> iskra jest, a wydaje mi sie, ze jak wczesniej przekrecalem zaplon to slyszalem jakies dzwieki,

> teraz ich nie ma wiec moze to pompa.

Sprawdz jeszcze przekaznik pompy paliwowej. Na poczatek sprawdz czy jest napiecie na wtyczce zasilajacej pompe.

Po wlaczeniu zaplonu, przez kilka sekund pompa powinna pracowac.

Napisano

sprawdź napięcie na wtyczce, ewentualnie podepnij na krótko stałe zasilanie i próbuj odpalić.

Jak pójdzie, to sprawdzasz przekaźnik - różowy pod osłona progu pasażera (poniżej komputera),

jak tam nie ma zasilania, to lecisz dalej do X6 - pod osłona od strony kierowcy, zdarza się, że to X6 gnije (ja tak miałem)

możesz też zacząć od bezpiecznika wink.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdz jeszcze przekaznik pompy paliwowej. Na poczatek sprawdz czy jest napiecie na wtyczce

> zasilajacej pompe.

> Po wlaczeniu zaplonu, przez kilka sekund pompa powinna pracowac.

nie pracuje, nic nie slychac

Napisano

> nie pracuje, nic nie slychac

Przekaznik pompy jest sprawny? po wlaczeniu zaplonu powinienes slyszec cykniecie z okolic prawego progu. Teraz sprawdz pompe "na krótko", podlacz zasilanie bezposrednio pod pompe. Jesli odezwie sie, trzeba szukac problemu w innym miejscu. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.