Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ściągacz do sworzni

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy taki sciagacz

http://allegro.pl/jonnesway-sciagacz-sworzni-widelec-16-an010046-i1665096630.html

bedzie dobry żeby ściągnąć sworznie wahacza w SC oraz końcówki drążków czy rozstawa jest za duzy bo sa rózne od 12mm do 24 tego typu i nie wiem który kupic

Dzieki

Napisano

> Witam

> Czy taki sciagacz

> http://allegro.pl/jonnesway-sciagacz-sworzni-widelec-16-an010046-i1665096630.html

> bedzie dobry żeby ściągnąć sworznie wahacza w SC oraz końcówki drążków czy rozstawa jest za duzy bo

> sa rózne od 12mm do 24 tego typu i nie wiem który kupic

> Dzieki

Ja używam takiego ściągacza i jest idealny. Wkładasz pomiędzy wahacz a zwrotnicę, lekko naciskasz w dół i rozpięte. Uważać tylko trzeba żeby osłony tarczy nie pogiąć. Wieczorem zmierzę wymiar pomiędzy widełkami i podam.

Napisano
  • Autor

> Ja używam takiego ściągacza i jest idealny. Wkładasz pomiędzy wahacz a zwrotnicę, lekko naciskasz w

> dół i rozpięte. Uważać tylko trzeba żeby osłony tarczy nie pogiąć. Wieczorem zmierzę wymiar

> pomiędzy widełkami i podam.

Ok dzieki bo nie chce kupic za szerokiego

Napisano

> Ok dzieki bo nie chce kupic za szerokiego

Całe widły są szerokie na 47mm ale najważniejszy wymiar czyli rozstaw wideł (dziura pomiędzy widłami) to 17mm. Idealnie się sprawdziły przy demontażu wahaczy w SC, rozłączanie wahacza od zwrotnicy to dosłownie 5 minut roboty ok.gif

Napisano

Do wahacza to nawet nie jest potrzebny żaden ściągacz. Wystarczy włożyć drugą nakrętkę od góry. Przy odkręcaniu nakrętka zablokuje się o piastę i sworzeń zostanie wypchnięty.

Napisano

> Do wahacza to nawet nie jest potrzebny żaden ściągacz. Wystarczy włożyć drugą nakrętkę od góry.

> Przy odkręcaniu nakrętka zablokuje się o piastę i sworzeń zostanie wypchnięty.

U mnie ten patent nie zadziałał, niemalże objechałem nakrętkę co tak sworzeń trzymał na stożku.

Napisano

Ja ostatnio w ten sposób odpinałem oba wahacze żeby wymienić gumki. Z jednym też miałem mały problem z nakrętką. Odkręciłem najpierw starą całkowicie bo trochę się zjechała. Potem nakręciłem nową i poszło bez problemu. Podstawa to dobrze dopasowany klucz i trochę WD też nie zaszkodzi.

Napisano

> Do wahacza to nawet nie jest potrzebny żaden ściągacz. Wystarczy włożyć drugą nakrętkę od góry.

> Przy odkręcaniu nakrętka zablokuje się o piastę i sworzeń zostanie wypchnięty.

o piastę ?????? to ciekawe jak Ty to blokujesz facepalm%5B1%5D.gif chyba o przegub zewnętrzny jak już wink.gif

nie zawsze taki ściągacz działa, czasami stożki są porządnie zapieczone w zwrotnicy i nie chcą puścić wink.gif wtedy nie ma to jak zastosować porządny czujnik http://narzedzia-stanley.pl/uploaded/54684.jpg najlepszy ok 1kg wink.gif kilka męskich strzałów i nie ma bata wink.gif chyba ze w fordach.... panic.gif

Napisano

> o piastę ?????? to ciekawe jak Ty to blokujesz chyba o przegub zewnętrzny jak już

Koledze raczej chodziło o przegub ok.gif Patent z nakrętką i tak odpada w przypadku auta z abs bo ząbki pierścienia wychodzą nad trzpieniem sworznia i bardzo łatwo je uszkodzić co się wiąże z wymianą przegubu albo brakiem abs-u.

Napisano

Faktycznie może to nie piasta, tylko przegub, ale wiadomo, o co chodzi.

Napisano

> Faktycznie może to nie piasta, ale wiadomo, o co chodzi.

tak wiadomo o co chodzi smile.gif ale warto to sprostować żeby potomni nie pisali potem głupstw wink.gif

Napisano

Mnie się ten patent sprawdził. Auto ma 9 lat i wahacze nie były jeszcze ruszane. Sam byłem zaskoczony, że tak łatwo poszło.

Napisano

> Mnie się ten patent sprawdził. Auto ma 9 lat i wahacze nie były jeszcze ruszane. Sam byłem

> zaskoczony, że tak łatwo poszło.

Moje ma 7 z czego 2 stało w garażu nie ruszane i był hardkor. Gdyby nie widełki to kątówka i ciężki młotek aby to rozłączyć.

Napisano
  • Autor

> Całe widły są szerokie na 47mm ale najważniejszy wymiar czyli rozstaw wideł (dziura pomiędzy

> widłami) to 17mm. Idealnie się sprawdziły przy demontażu wahaczy w SC, rozłączanie wahacza od

> zwrotnicy to dosłownie 5 minut roboty

Ok Dzieki

Widełki kupione rozstaw 18mm mysle ze to akurat takie jak ty masz

Napisano

> Moje ma 7 z czego 2 stało w garażu nie ruszane i był hardkor. Gdyby nie widełki to kątówka i ciężki

> młotek aby to rozłączyć.

ja używam samego młotka walisż w zwrotnice i puszcza :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.