Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trabant demontaż poszycia

Featured Replies

Napisano

witajcie

orientuje się ktoś jak zdemontować poszycie z trabanta? Chodzi o to żeby je zdjąć nie nieszcząc ich bo są w bardzo dobrym stanie i ponownie założyć tak aby nie zostały ślady. Proszę o porady bo nigdy nie dłubałem przy takim sprzęcie przy poszyciu smile.gif

Napisano

Z tego co pamiętam, to były przyklejone hmm.gif plus śruby

Ale głowy nie dam, bo to dawno było i w Polo, a nie 601(ale to chyba nie ma znaczenia).

Napisano

Większość elementów poszycia w Trabim jest przykręcona wkrętami do metalowego szkieletu. potrzebny jest dobry płaski śrubokręt (lub wkrętarka). Możliwe, ze jest tam jakiś klej/uszczelnienie(nie pamiętam dokładnie - ostatniego trampka rozbierałem 10 lat temu wink.gif ) - ale nie stawia on większego oporu W pierwszej kolejności trzeba zdjąć listwy ozdobne z błotników (te gumki) i odkręcić ich prowadnice, pod nimi będzie widać wkręty mocujące błotniki. ZTCP to błotniki są też przykręcane od spodu (ale szczegółów nie pamiętam).

Napisano
  • Autor

> Większość elementów poszycia w Trabim jest przykręcona wkrętami do metalowego szkieletu.

Dzięki bardzo, a pamiętasz może czy szkielet trzyma sztywność po zdjęciu poszycia? Bo będę chciał całość przechylić na bok na czas napraw podwozia. W sumie to pewnie całą podłogę trzeba będzie wymienić :/

Napisano

> Dzięki bardzo, a pamiętasz może czy szkielet trzyma sztywność po zdjęciu poszycia?

Trzyma, pod warunkiem, że nie jest za mocno skorodowany. Mój Trabant (601 Limuzyna zlosnik.gif ) został pokonany właśnie przez rdzę. Zjadła kawał ramy podwozia - fragment pod silnikiem odłączył się od reszty w wyniku hamowania. Stało się to po kompletnym remoncie układu hamulcowego. Hamulce były tak mocne, że rama nie wytrzymała napięcia. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Trzyma, pod warunkiem, że nie jest za mocno skorodowany. Mój Trabant (601 Limuzyna )

Generalnie w planie są jakieś wmocnienia jakie jeszcze nie wiem bo nie widziałem tego auta, ale już się cieszę uczestnicząc w projekcie nad tą mydelniczką grinser006.gif Nic nie inwestuje a jaka frajda.

Napisano

> Trzyma, pod warunkiem, że nie jest za mocno skorodowany. Mój Trabant (601 Limuzyna ) został

> pokonany właśnie przez rdzę. Zjadła kawał ramy podwozia - fragment pod silnikiem odłączył się

> od reszty w wyniku hamowania. Stało się to po kompletnym remoncie układu hamulcowego. Hamulce

> były tak mocne, że rama nie wytrzymała napięcia.

> mar00ha

I Ty mi pisujesz o dbaniu o samochody? zlosnik.gif

Napisano

> I Ty mi pisujesz o dbaniu o samochody?

Tak. Ja takie popisy urządzałem będąc ledwo 20-latkiem.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.