Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzypiący zawias...

Featured Replies

Napisano

Po zmianie springów dziś zauważyłem, że coś stuka i skrzypi w zawiasie.... Początkowo słyszałem to tylko na wybojach i nierównościach, ale później nawet i na postoju podczas kręcenia kierownicą... Co to się dzieję i jak to wyleczyć? Pozdrawiam smile.gif

Napisano

możliwe że gumy na wahaczach z przodu i tuleje z tyłu - zawias wsadziłeś pewnie obniżający a wszystko jest skręcone nominalnie i teraz się nieco "skręciło". Powinno się przy takich zabiegach popuściś wszystkie mocowania wahaczy, zmienić zawias, opuścić samochód i wtedy jak będzie dopasowane dokręcić

Napisano
  • Autor

> możliwe że gumy na wahaczach z przodu i tuleje z tyłu - zawias wsadziłeś pewnie obniżający a

> wszystko jest skręcone nominalnie i teraz się nieco "skręciło". Powinno się przy takich

> zabiegach popuściś wszystkie mocowania wahaczy, zmienić zawias, opuścić samochód i wtedy jak

> będzie dopasowane dokręcić

Było wszystko popuszczone... Ale po dwóch tygodniach żeby dopiero zaczęło się coś dziać?

Napisano

Obficie spryskaj np WD40 tuleje gumowe przy wahaczach , skrzypienie powinno ustąpić .

Napisano
  • Autor

> a na springi założyłeś gumy?

Wszytko przekładałem jak było smile.gif

Napisano

Też tak miałem . Po psikałem i skrzypienie ustało cool.gif

Napisano

w gumy od koncowek drazkow i sworzniach wachaczy dac strzykawka z igla troche oleju i tez nie bedzie skrzypic:)

Napisano

> Obficie spryskaj np WD40 tuleje gumowe przy

> wahaczach , skrzypienie powinno ustąpić .

wd40 zawiera pochodne ropy i niszczy gume.

Napisano

> wd40 zawiera pochodne ropy i niszczy gume.

Nie słyszałem żeby komuś to zaszkodziło . Może ma i jakiś negatywny wpływ na gumę , pod warunkiem że guma przez dłuższy okres,oraz z dużą częstotliwością była by nim spryskiwana 270751858-jezyk.gif A ze wystarczy raz wszystko spryskać ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.