Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciężka zmiana biegów

Featured Replies

Napisano

Mam proszę ja was paUle 1,2 8v i od paru dni ciężko biegi mi się zmienia, lub czasem w ogóle nie mogę żadnego wrzucić podczas jazdy i muszę machać lewarkiem jak kierowca ikarusa przegubowego. Czy kupno zestawu naprawczego i zmiana pomoże czy czegoś więcej się spodziewać.

Napisano

> Mam proszę ja was paUle 1,2 8v i od paru dni ciężko biegi mi się zmienia, lub czasem w ogóle nie

> mogę żadnego wrzucić podczas jazdy i muszę machać lewarkiem jak kierowca ikarusa przegubowego.

> Czy kupno zestawu naprawczego i zmiana pomoże czy czegoś więcej się spodziewać.

Zależy co jest przyczyną problemu z wbiciem biegu.

Napisano

Oliwa w skrzyni jest?

Napisano
  • Autor

> Oliwa w skrzyni jest?

a kij jeden wie. chce dzis dolać jak znajdę korek jakiś bo jak narazie to nie widzę. Nie to co w Punciaku, tam pełno jest iejsca i normalnie skrzynie widać a w palio jakaś mała ta komora silnika i wsio upchane na kupe.

Napisano

> a kij jeden wie. chce dzis dolać jak znajdę korek jakiś bo jak narazie to nie widzę. Nie to co w

> Punciaku, tam pełno jest iejsca i normalnie skrzynie widać a w palio jakaś mała ta komora

> silnika i wsio upchane na kupe.

boje_sie.gifUpchane?

No wisi nad skrzynią akumulator, ale bez przesady.

Napisano

> Upchane?

> No wisi nad skrzynią akumulator, ale bez przesady.

to chyba nie widział pod maską 1.6 16V grinser006.gif

Napisano

> to chyba nie widział pod maską 1.6 16V

Albo SC 1,4 Multijet zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Albo SC 1,4 Multijet

mam tak ze łapy tam nie moge wsadzic. Zdjełem półkę od aku i tez dupa. Mam grube łapy, wiazke od gazu abs i mase piedół wiec dupa. Punto 1,2 ma wiele miejsca w porównaniu z moim padłem.

Ale dobra. Olej w skrzynce jest, wstrzykłem tez deko oleju na linki przy skrzyni biegów coby były mniejsze opory. Mam tez ten biały plastik peknięty przy tulejce jaki jest w zestawie naprawczym z linku w 1 poscie i mozliwe że przez to nie przekazuje 100% ruchu drążka na skrzynie.

prosty w naprawie był malacz hehe.gif

Napisano
A jak Ci łapie sprzęgło?
Napisano
  • Autor

> A jak Ci łapie sprzęgło?

normalnie. Niewiem jak napisac jak chodzi, łapie ale normalnie, czasem nawet przy zgaszonym silniku biegi potrafiły się przyblokowac mimo że wczesniej wchodziły dobrze. Narazie jeździłem to normalnie wchodzi, ale jednak w poniedzielnik jak będzie czas będę zmieniać ten plastik biały jako zestaw naprawczy i dalej ew szukac przyczyny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.