Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup alfy 156

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów smile.gif

Szukam jakieś alfy 156sw raczej już tych po fl...co sądzicie o silniku 2,4jtd...czy lepszy jest i mniej awaryjny niż mj ( mam taki u siebie w stilo smile.gif ) Szukam czegoś w Warszawie i okolicach...co sądzicie o tych egzemplarzach??? Na co zwracać uwagę cfaniak.gif

Pozdrawiam

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-156-sport-wagon-distinctive-2-4-jtd-20v-i1662109702.html

http://moto.allegro.pl/wypasiona-alfa-156-1-9jtd-150km-xenon-alcantara-i1674496620.html

Napisano

> Witam kolegów

> Szukam jakieś alfy 156sw raczej już tych po fl...co sądzicie o silniku 2,4jtd...

w sportwagonie zwykle w 2,4 mjet jest nivomat w tylnym zawieszeniu. wymiana c.a. 2,5 tysiąca na jedną stronę zlosnik.gif

Napisano

> w sportwagonie zwykle w 2,4 mjet jest nivomat w tylnym zawieszeniu. wymiana c.a. 2,5 tysiąca na

> jedną stronę

m-jet daje rade ... moje v6 stoi i sie kurzy hehe.gif

Napisano

> m-jet daje rade ... moje v6 stoi i sie kurzy

oczywiscie, ze daje ok.gif

Napisano

> oczywiscie, ze daje

i nie kopci ... nauczylem sie ruszac z

pod swiatel ... od dolu hehe.gif

Napisano

> i nie kopci ... nauczylem sie ruszac z

> pod swiatel ... od dolu

ja chyba upadłem na głowę, bo ostatnio zacząłem szukać 156 Q4 zlosnik.gif

Napisano

> ja chyba upadłem na głowę, bo ostatnio zacząłem szukać 156 Q4

mnie juz przeszlo , chorowalem na 164 q4 ...

Napisano

> ja chyba upadłem na głowę, bo ostatnio zacząłem szukać 156 Q4

ALe to było tylko 1,9 nie?

Napisano

> ALe to było tylko 1,9 nie?

tylko i wyłącznie.

ale torsen daje radę ok.gif

Napisano

Przyjemniej jest niż w V6? Nie brakuje dźwięku? Nie brakuje kręcenia? Nie brakuje osiągów? Nie brakuje....spalania? zlosnik.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Moglibyśmy odświeżyć wątek?

Planuję zakup Alfy 156 1.8 lub 2.0 TS z gazem.

Nigdy nie miałem doczynienia z tym autem i dlatego chciałbym zapytać na co powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach tego samochodu?

Będę wdzięczny za każdą radę.

Napisano

> Moglibyśmy odświeżyć wątek?

> Planuję zakup Alfy 156 1.8 lub 2.0 TS z gazem.

> Nigdy nie miałem doczynienia z tym autem i dlatego chciałbym zapytać na co powinienem zwrócić uwagę

> przy oględzinach tego samochodu?

> Będę wdzięczny za każdą radę.

odpuscic sobie LPG w TS, który ma zajebiście delikatną głowicę, i gaz zabija go bardzo szybko.

Napisano

> Nawet jeżeli został zamontowany niedawno?

nawet.

poza tym kto montuje gaz zeby zaraz sprzedac auto?

Napisano

Ok a pomijając gaz? Na co zwrócić uwagę? Są jakieś typowe bolączki które należałoby sprawdzić?

Napisano

> Planuję zakup Alfy 156 1.8 lub 2.0 TS z gazem.

Dlaczego akurat te silniki? Jeśli ma być ekonomicznie to może 1.9 JTD?

Napisano

Zależy mi na gazie ponieważ jestem do niego przyzwyczajony i nie mam złych odczuć.

A co do Diesela to pracuję w serwisie i wiem jakie są koszty naprawy pomp wtryskowych i wtryskiwaczy. Jakiej jakości jest polskie paliwo i wolałbym odpuścić temat diesela smile.gif

Napisano

> Ok a pomijając gaz? Na co zwrócić uwagę? Są jakieś typowe bolączki które należałoby sprawdzić?

rozrząd, wariator, problemy elektryczno-elektroniczne, zawieszenie, zewnętrzny mechanizm wybieraka biegów wraz z linkami. i takie tam pierdoły.

Napisano

> rozrząd, wariator, problemy elektryczno-elektroniczne, zawieszenie, zewnętrzny mechanizm wybieraka

> biegów wraz z linkami. i takie tam pierdoły.

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-156-i1722709359.html

A powiedzcie czy to może być wg Was dobra oferta? Warto się tym zainteresować? Planuję w weekend pojechać i zobaczyć.

Napisano

A jak z awaryjnością tego silnika V6? Nie jest tak że jest bardzo wrażliwy i drogi w naprawie?

Napisano

> A jak z awaryjnością tego silnika V6? Nie jest tak że jest bardzo wrażliwy i drogi w naprawie?

V6 awaryjna sama w sobie nie powinna być...przynajmniej takie opinie krążą. Moja ma najechane 215 000km i nic niepokojącego nie zauważyłem. Problematyczne są wymiany eksploatacyjne (świece, olej, filtry) z racji tego, że jest ciężki dostęp, ale samemu spokojnie można to powymieniać wink.gif Silnik ładnie brzmi, ładnie się wkręca i dobrze odpycha auto, pali raczej sporo (nie udaje mi się zejść poniżej 16 litrów gazu w mieście).

Jeśli chodzi o 156 to można narzekać na nietrwałe zawieszenie i korozję.

Napisano

> V6 awaryjna sama w sobie nie powinna być...przynajmniej takie opinie krążą. Moja ma najechane 215

> 000km i nic niepokojącego nie zauważyłem. Problematyczne są wymiany eksploatacyjne (świece,

> olej, filtry) z racji tego, że jest ciężki dostęp, ale samemu spokojnie można to powymieniać

> Silnik ładnie brzmi, ładnie się wkręca i dobrze odpycha auto, pali raczej sporo (nie udaje mi

> się zejść poniżej 16 litrów gazu w mieście).

> Jeśli chodzi o 156 to można narzekać na nietrwałe zawieszenie i korozję.

Mam do sprzedania swoje v6 , jezdze m-jetem ...

nowy zawias przod TRW , wymienione paski , tylnie piasty , swiece , filtry , lpg , klocki ... stoi od Maja ,okazyjnie odpalana ... i zal mi dupe sciska ... Jesli znajdzie sie ktos kto obieca ,ze pojezdzi do spredam

Napisano

> Mam do sprzedania swoje v6 , jezdze m-jetem ...

> nowy zawias przod TRW , wymienione paski , tylnie piasty , swiece , filtry , lpg , klocki ... stoi

> od Maja ,okazyjnie odpalana ... i zal mi dupe sciska ... Jesli znajdzie sie ktos kto obieca

> ,ze pojezdzi do spredam

To proszę o propozycję na priv, bo szukam kolejnego italiańca do kolekcji wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ja chyba upadłem na głowę, bo ostatnio zacząłem szukać 156 Q4 \\

Stoi jedna w komise salonu fiata ACM Mari Car w Poznaniu. Tyle, że to chyba jakaś wersja wyżej zawieszona ale nie jestem pewien na 100%.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.