Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubezpieczenie w mBanku na raty, a sprzedaz auta?

Featured Replies

Napisano

Jak wyglada sprawa oplacania OC na np miesieczne raty w mBanku w przypadku sprzedazy auta np 2 miesiace od zawarcie ubezpieczenia?

Napisano

kiedys juz pisalem o tym. Zakladam ze chodzi ci o to ze w chwili sprzedazy wypowiadasz umowe OC w mBanku a nabywca wykupuje wlasne OC. W skrocie - jak nie masz checi kopac sie z koniem przygotuj sie na koniecznosc zaplacenia za mniej wiecej 2 kolejne miesiace. ok 2 miesiace dlatego ze (jak twierdzi mBank) OC musi byc zapewnione przez 30 dni po sprzedazy auta (=1 miesiac skladki), a statystycznie uda ci sie sprzedac gdzies w srodku miesiecznego okresu (=2gi miesiac skladki, moze bedzie pare dni mniej).

Napisano
  • Autor

> kiedys juz pisalem o tym. Zakladam ze chodzi ci o to ze w chwili sprzedazy wypowiadasz umowe OC w

> mBanku a nabywca wykupuje wlasne OC. W skrocie - jak nie masz checi kopac sie z koniem

> przygotuj sie na koniecznosc zaplacenia za mniej wiecej 2 kolejne miesiace. ok 2 miesiace

> dlatego ze (jak twierdzi mBank) OC musi byc zapewnione przez 30 dni po sprzedazy auta (=1

> miesiac skladki), a statystycznie uda ci sie sprzedac gdzies w srodku miesiecznego okresu

> (=2gi miesiac skladki, moze bedzie pare dni mniej).

nie do konca, zakladam, ze zglosze sprzedaz do mbanku w dniu sprzedazy, a nabywca pozostawi ta polise - co w takiej sytuacji? jesli tylko 2 miesiace to ok, i tak lepiej niz calosc odrazu....

Napisano

> nie do konca, zakladam, ze zglosze sprzedaz do mbanku w dniu sprzedazy, a nabywca pozostawi ta

> polise - co w takiej sytuacji? jesli tylko 2 miesiace to ok, i tak lepiej niz calosc

> odrazu....

ja gdy sprzedawałem to po informowałem kupującego ze ma tylko 30 dni od dnia zakupu. MBank najpierw mi pobrał przez 2 miechy ale potem miałem zwrot. Tylko trzeba wysłac kopie umowy do ubezpieczyciela.

Napisano

> Tylko trzeba wysłac kopie umowy do

> ubezpieczyciela.

I wypowiedzenie ubezpieczenia.

Napisano
  • Autor

> I wypowiedzenie ubezpieczenia.

jakie wypowiedzieni? przeciez jak sprzedam to juz nie jest to moje ubezpieczenie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.