Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.4 t-JET 120 km Opinia o silniku

Featured Replies

Napisano

Panowie potrzebuje informacji co do tego silnika - mam zamiar zakupić Bravo 2010 Tjet z pakietem SPORT.

i sie zastanawiam na co zwrócić uwagę, co jest ich najsłabszym punktem?

tym tygodniu jade oglądać takiego i się zastanawiam co i jak

dla Admina- nie znalazłem w wyszukiwajce szczegółów tego typu silnika

Napisano

Były problemy z wyciekiem płynu chłodniczego. Jakaś zaślepka czy śruba puszczała w bloku silnika. Jak pamiętam więcej na ten temat znajdziesz na forum FiatBravoKlub. Problem sporadyczny, więcej problemów nie przypominam sobie.

Napisano
  • Autor

> Były problemy z wyciekiem płynu chłodniczego. Jakaś zaślepka czy śruba puszczała w bloku silnika.

> Jak pamiętam więcej na ten temat znajdziesz na forum FiatBravoKlub. Problem sporadyczny,

> więcej problemów nie przypominam sobie.

wielkie dzieki

a jak wyglada sytuacja z amortyzatorami, turbiną i elektryką? i co najważniejsze czy spalanie wg katalogu ma jakies odzwierciedlenie w rzeczywistości?

Napisano

> wielkie dzieki

> a jak wyglada sytuacja z amortyzatorami, turbiną i elektryką?

Może ktoś z dużym przebiegiem się wypowie, ale w wersji z pakietem sport siedzi to samo co w każdym Dynamicu. Z elektryką nie ma problemów, jak failur wyskoczy to tylko przy słabym akumulatorze. Najczesciej, ale to dotyczy wszystkich wersji skrzypią gumy łożysk górnych amorków przód, sypie się chłodnica klimy (wypadaja lamele) Choć może 2010 to nie dotyczy.

i co najważniejsze czy spalanie wg

> katalogu ma jakies odzwierciedlenie w rzeczywistości?

Trudno powiedzieć, mi spala od 6,5 do nieskonczoności zlosnik.gif

Napisano

> wielkie dzieki

> a jak wyglada sytuacja z amortyzatorami, turbiną i elektryką? i co najważniejsze czy spalanie wg

ja mam T-Jeta 120KM, przebieg 54tys. km. Na początku był problem z wyciekiem (niewielkim) płynu chłodniczego, ale w serwisie poprawili i już od dawna płynu nie ubywa. Poza tym problemów z silnikiem nie ma żadnych. Wszystko działa jak w zegarku, oleju nie bierze, failurów żadnych nie wyświetla, po prostu jeździ. Jest to super silnik, dynamiczny, elastyczny, ładnie brzmiący jak na 1.4. O problemach z turbo, czy w ogóle większych problemach z tymi silnikami, jeszcze na tym forum nie czytałem. Spalanie jest zależne od tras i stylu jazdy. Jadąc zgodnie z przepisami w trasie przy małym ruchu spokojnie schodzę poniżej 6l/100km, a najwięcej miałem prawie 16l/100 w jednym wielkim korku w Krakowie (średnia prędkość 7km/h). A średnio pali DOKŁADNIE TYLE

Jak masz jakieś konkretne pytania co do silnika to dawaj.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> i co najważniejsze czy spalanie wg

...w moim przypadku nie ma żadnego - jazda po wawie, w 70-80% w korkach powoduje spalanie na poziomie 10-11 l, przy wyższych temperaturach na zewnątrz i włączonej klimie przekracza 11 litrów....

IMO, zdecydowanie nie jest to silnik dla miłośników dynamicznej jazdy i ekonomicznego spalania w jednym zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.