Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszka pod skrzynią biegów?

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów...Podczas uruchamiania zimnego silnika słyszę mocne jakby uderzenie (buum),prawdopodobnie poduszka od strony skrzyni biegów czy miał któryś z kolegów podobny przypadek?Jakie ew koszty?Silnik 1.9 przebieg prawie 100tys.Pozdrawiam.

Napisano

poduszka nie jest droga, koszt w aso w detalu cos kolo 250zl

stan poduszki mozesz latwo podejrzec, odpal auto i mniej wiecej popatrz jak motor pracuje czy strona aku nie wpada w wieksze wibracje, mozesz tez zlustrowac czy poduszka sie nie oberwala, latarka w dlon i zobacz czy na tej widocznej czesci gumy nie ma sladu oberwania

wypracowane moga byc tez te male poduszki od strony budy, takie dwa lizaki

zweryfikuja tez stan aku, z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze ten silnik z mocniejszym rozrusznikiem przy tej leciwej pojemnosci fabrycznej aku calkiem inaczej zapala

Napisano

> wypracowane moga byc tez te male poduszki od strony budy, takie dwa lizaki

A ja mam tylko jeden. Podobno gdzieś tam w trakcie produkcji była zmiana na dwie własnie....

> zweryfikuja tez stan aku, z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze ten silnik z mocniejszym

> rozrusznikiem przy tej leciwej pojemnosci fabrycznej aku calkiem inaczej zapala

A tu też mogę potwierdzić z własnego doświadczenia - 1,9MJ lubi dostać solidnego kopa na odpalaniu zlosnik.gif Mój też trząsł całą budą na starym aku.

Napisano

> A ja mam tylko jeden. Podobno gdzieś tam w trakcie produkcji była zmiana na dwie własnie....

> A tu też mogę potwierdzić z własnego doświadczenia - 1,9MJ lubi dostać solidnego kopa na odpalaniu

> Mój też trząsł całą budą na starym aku.

u mnie po zmianie na jedną poduszkę (lizak) przestało łupać przy odpalaniu zlosnik.gif

Napisano

> A ja mam tylko jeden. Podobno gdzieś tam w trakcie produkcji była zmiana na dwie własnie....

w 1.9 8v tak, w 16v zawsze dwa lizaki byly fabrycznie

> A tu też mogę potwierdzić z własnego doświadczenia - 1,9MJ lubi dostać solidnego kopa na odpalaniu

> Mój też trząsł całą budą na starym aku.

ok.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za podpowiedzi-z tego co wiem to aku już pomalu na wymarciu więc może i sęk w nim smile.gif jutro sprawdzę jak z wibracjami...Pozdrowionka.

Napisano
  • Autor

> stan poduszki mozesz latwo podejrzec, odpal auto i mniej wiecej popatrz jak motor pracuje czy

> strona aku nie wpada w wieksze wibracje, mozesz tez zlustrowac czy poduszka sie nie oberwala,

większych wibracji nie zauważyłem wizualnie też wszystko jest ok

> zweryfikuja tez stan aku, z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze ten silnik z mocniejszym

> rozrusznikiem przy tej leciwej pojemnosci fabrycznej aku calkiem inaczej zapala

czyżby to jednak aku?

Napisano

> większych wibracji nie zauważyłem wizualnie też wszystko jest ok

> czyżby to jednak aku?

jak 100k na blacie to bardzo mozliwe, MM nie wytrzymuje jakos cudnie, profilaktycznie jesli nigdy do niego nie zagladales sciagnij korki i uzupelnil braki destylka, no i ladowanie prostownikiem, jesli bedziesz widzial ze cele sa czarne po kilku h ladowania to bedzie swiadczylo o szybkim koncu..

ja w tej chwili bym taki aku wsadzil do nb:

Optima Yellow Top lub jakis Red Top

Napisano

> Witam kolegów...Podczas uruchamiania zimnego silnika słyszę mocne jakby uderzenie

> (buum),prawdopodobnie poduszka od strony skrzyni biegów czy miał któryś z kolegów podobny

> przypadek?Jakie ew koszty?Silnik 1.9 przebieg prawie 100tys.Pozdrawiam.

W pierwszych 1.9 120 KM były założone złe poduszki. Zgapiłem się u siebie i nie wymieniłem w ramach gwarancji, bo potem zakładali inne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.