Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Stłuczka - problem z dobraniem koloru

Featured Replies

Napisano

MotÓr wjechał mi w tył i mam do wymiany zderzak i klapę. Szukam czegoś pod kolor żeby nie trzeba było malować i jest problem. Na naklejce mam Z 266 (Novaschwarz) a moja astra jest granatowa. Ktoś mi przemalował Asię ?? klnie.gif Naklejka wygląda na nietkniętą i dość starą. Poza tym wątpię, żeby ktoś zmieniał kolor.

Napisano

> MotÓr wjechał mi w tył i mam do wymiany zderzak i klapę. Szukam czegoś pod kolor żeby nie trzeba

> było malować i jest problem. Na naklejce mam Z 266 (Novaschwarz) a moja astra jest granatowa.

> Ktoś mi przemalował Asię ?? Naklejka wygląda na nietkniętą i dość starą. Poza tym wątpię,

> żeby ktoś zmieniał kolor.

trochę mi nie pasuje Z266 bo coś mi się wydaje że w tym roczniku GM tak nie oznaczał jeszcze kolorów, możesz mi na priv podać VIN auta to wieczorem jak będę w domu rozkoduję i zobaczę co EPC mówi na ten temat,

a jeżeli chodzi o meritum to wydaje mi się że nie masz co szukać klapy pod kolor bo nawet jeżeli będzie ten sam kolor ale samochód był z innego zakładu produkcyjnego to może się odcień różnić, więc IMO należy znaleźć lakiernika który ma mieszalnik u siebie i wie, że kolor dobiera się z metalowego elementu, a nie plastikowej klapki wlewu paliwa i będzie OK,

brat

Napisano

Z VIN wyjdzie pewnie oznaczenie GMowskie 81L co odpowiada naklejkowej oplowskiej 266 Ale to i tak oznacza kolor zblizony do grafitu/czerni a nie niebieskiego.

Mam podobnie . W VIN 13L a na naklejce 282. Oba sa na szczęscie niebieskie.

Napisano

> Z VIN wyjdzie pewnie oznaczenie GMowskie 81L co odpowiada naklejkowej oplowskiej 266 Ale to i tak

> oznacza kolor zblizony do grafitu/czerni a nie niebieskiego.

> Mam podobnie . W VIN 13L a na naklejce 282. Oba sa na szczęscie niebieskie.

kolega podesłał mi VIN i wychodzi :

FARBA, BŁĘKIT MÓRZ POLARNYCH (L282) (13L) (2 PŁASZCZ)

brat

Napisano

No, jesli na naklejce jest nr VIN i nr farby 266, a po tym samym VIN w EPC wychodzi 282 to już cuda są...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Jadę jutro zobaczyć klapę Z13L z tej aukcji

Chyba niczym się nie różni od wersji europejskiej?

Napisano

> No, jesli na naklejce jest nr VIN i nr farby 266, a po tym samym VIN w EPC wychodzi 282 to już cuda

No... Może tabliczka od innego auta...

Napisano
  • Autor

> No... Może tabliczka od innego auta...

Są klejone i podobno da się wymienić. Ostatecznie jeżeli zaoszczędzę na malowaniu parę stów, to jakoś przeżyję tego Vauxhalla.

Napisano

> Są klejone i podobno da się wymienić. Ostatecznie jeżeli zaoszczędzę na malowaniu parę stów, to

> jakoś przeżyję tego Vauxhalla.

Chodziło mi o tabliczkę z VIN na słupku. A co do tabliczki na klapie to po prostu ją usuń a resztki kleju zmyj. Ja tak usuwałem oznaczenie silnika lakier 13L będzie taki sam Klapa jest taka sama w angolu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.