Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto 2.0 16V ?? Pilne

Featured Replies

Napisano

Witam Was wlasciciela Asterek,.

Prosilbym Was o jakies informacje , na temat Astry II 2000r. 3 drzwiowy

Czy warto , co sie psuje , jakie koszta eksploatacji i ogolnie na co zwracac uwage. czy jest problem z ruda , jak tak to gdzie szukac .

Jak sprawuje motor 2.0 16 V , jak znosi gaz i czy warto przy przebiegu 170 tys go jeszcze montowac.

Jakies charakteretyczne rzeczy na co zwrocic uwage ?

Preprszam jezeli temat juz byl , ale potrzebuje dosc pilnie odpowiedzi, a szukajka cos sie buntuje.

Pozdrawiam i zycze slonecznej pogody

Napisano

Poczytaj sobie o silniku.

AG mają to do siebie, że jeżeli nie zostały uszkodzone mechanicznie to nie powinny rdzewieć.

Ja osobiście, jeżeli 11 latek ma tylko 170 kkm potwierdzonego przelotu i ogólnie zadbany egzemplarz i w odpowiednich pieniążkach (do 15 kpln) to bym brał.

PZDR VEN

Napisano

Silnik fajny, dobrze znosi gaz (IVgen.). Czasami zdarzy się pęknięty kolektor wydechowy, ale jeśli przebieg jest wiarygodny i silnik nie katowany, to nie ma się co zastanawiać.

Napisano

> Poczytaj sobie o silniku.

> AG mają to do siebie, że jeżeli nie zostały uszkodzone mechanicznie to nie powinny rdzewieć.

No niestety ja mam nie walona a rdze mam na każdym nadkolu i na progach - ale wiem ze była garażowana. Czyli w zimie nałapała śniegu z solą a potem trafiała do ciepłego garażu oslabiony.gif chyba lepiej jak będzie nie garażowana .

A co do silnika to dobrze znosi LPG nawet drugiej generacji. Pomijając właśnie wspomniana pękający kolektor ( który można pospawać albo kupić używkę) to sam szukałbym teraz tylko takiej, ale w kombi.

Napisano

> No niestety ja mam nie walona a rdze mam na każdym nadkolu i na progach - ale wiem ze była

> garażowana.

Zgadza się, ale auto niewalone i ocynkowane nie zwalnia moim zdaniem użytkownika do konserwowania pojazdu, znam kilku użyszkodników i jedni konserwowali co 4 lata a inni nic nie robili i faktycznie u tych co nie konserwowali widać na nadkolach rudy nalot.

>Czyli w zimie nałapała śniegu z solą a potem trafiała do ciepłego garażu chyba lepiej jak będzie nie garażowana .

Zgadza się zmienne warunki temperaturowe zmagają działanie soli, plus do tego piasek działający jak piaskarka zdzierający zabezpieczenie z nadkoli - temu nic się nie oprze po pewnym czasie.

Ciężko jest znaleźć auto "doinwestowane" w eksploatacji gdyż właściciele takich wózków nie chcę ich sprzedawać.

PZDR VEN

Napisano

>...ciach

> A co do silnika to dobrze znosi LPG nawet drugiej generacji.

>ciach...

Nie zgodzę się miałem przez 9 lat 2.0 16V - X20XEV jeżeli chodzi o drugą generacje to co roku sonda padała i czujnik położenia wałka rozrządu, silnik się zamulił i nie odpalał na benzynie, ogólnie lepiej założyć sekwencje i nie mieć problemów... Szczególnie że teraz to nie są już takie pieniądze jak kiedyś...

Napisano
  • Autor

Dzieki Wszystkim za info.

Prawdopodobnie spoznile sie z danym egzemplarzem , ale jakby co mozecie jeszcze napisac za i przeciw zlosnik.gif

Jeszcze zapytam , jaki jest mniej wiecej koszt wymiany rozrzadu ?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.