Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzeglo/skrzynia - pomocy

Featured Replies

Napisano

Bo mi rece opadaja. Po krotce sprawa ma sie tak:

jezdzilem miesiac prawie bez sprzegla. Kupilem wreszcie nowe, wymienili + nowa linka sprzegla + litr oleju do skrzyni.

Zaplacilem, pojezdzilem rowno 200km bylo ok i ...

..."zakleszcza" 1 bieg i wsteczny angryfire.gif jak juz sie uda jakos wybic na luz to mowy nie ma zeby wbic ponownie jakikolwiek bieg. Przy zgaszonym silniku wszystkie wchodza gladko. Jadac, do gory, jeszcze jakos sie wbija, natomiast o redukcji nie ma mowy z zadnego biegu na zaden angryfire.gif

Kolejny obiaw jest taki, ze jak wbije juz ta jedynke i trzymam wduszone sprzeglo do oporu to auto i tak jedzie do przodu. To samo na wstecznym frown.gif

Pomozcie wiem, ze to nie cento ale na BBM lipa jest, a tu zawsze szybciej.

A mam jechac na urlop beksa.gif

Napisano

ewidentnie Ci nie wysprzęgla do końca - spróbuj podciągnąć linkę, chyba że masz hydrauliczny wysprzęglik to spróbuj poregulować na nim ok.gif

Napisano
  • Autor

> ewidentnie Ci nie wysprzęgla do końca - spróbuj podciągnąć linkę, chyba że masz hydrauliczny

> wysprzęglik to spróbuj poregulować na nim

sam to zrobie/ da rade bez kanalu. Zdaje sie, ze linka jest bo mechanik mnie skasowal za nowa i wymiane.

jak to sie podciaga?

Napisano

No musisz zlokalizować gdzie jest nakrętka od regulacji - czyli koniec linki przy skrzyni (łapie sprzęgła) i wkręcać ją - czyli podciągać sprzęgło. W CC/SC jest elegancki dostęp od dołu jak się minimalnie dźwignie samochód, ale możliwe że dojdziesz od góry - zależy jakie to autko, pzdr

Napisano
  • Autor

20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF

auto to marea weekend.

podlewarowane na dwa podnosniki - dostep kiepski. Znalazlem nakretke na koncu linki( szok jest plastikowa). Pierwsza regulacja i mnie ponioslo bo podciagnalem ja tak, ze pedal wbil sie w deske rozdzielcza hehe.gif Mala korekta i jest cacy yay.gifdrive.gif

pieknie, pieknie dziekuje bo ja juz sie nastawialem na kupno skrzyni sciana.gif

A mechanik to klapsa takiego dostanie jak wroce z weekendu, ze sie obsra angryfire.gif

Napisano

Ciesze się że mogłem pomóc 20.GIF

A jak masz tylko nakrętkę plastikową to nakręć sobie drugą zwykłą i je skontruj bo Ci sie może gwint zjechać na tamtej i znowu będzie to samo...

Napisano
  • Autor

> Ciesze się że mogłem pomóc

> A jak masz tylko nakrętkę plastikową to nakręć sobie drugą zwykłą i je skontruj bo Ci sie może

> gwint zjechać na tamtej i znowu będzie to samo...

juz zakontrowane ok.gif

jeszcze raz dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.