Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapach paliwa we wnętrzu

Featured Replies

Napisano

Od kilku dni mam taki objaw: a samochodzie śmierdzi benzyną, ale tylko wtedy, kiedy mam opuszczoną boczną szybę. Jak szyby są zamknięte i działa wentylacja to nie śmierdzi.

Trop idzie do wlewu paliwa: może jakiś wąż się poluzował, opaska spadła czy co. Zbiornik raczej szczelny, bo pod autem nic nie ma, nic nie cieknie.

Jak się dobrać do tego zespołu wlew-wąż? co trzeba zdemontować, by tam zajrzeć?

Napisano

> Od kilku dni mam taki objaw: a samochodzie śmierdzi benzyną, ale tylko wtedy, kiedy mam opuszczoną

> boczną szybę. Jak szyby są zamknięte i działa wentylacja to nie śmierdzi.

> Trop idzie do wlewu paliwa: może jakiś wąż się poluzował, opaska spadła czy co. Zbiornik raczej

> szczelny, bo pod autem nic nie ma, nic nie cieknie.

> Jak się dobrać do tego zespołu wlew-wąż? co trzeba zdemontować, by tam zajrzeć?

A może to spaliny? Która boczna szyba od pasazera czy od kierowcy? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A może to spaliny? Która boczna szyba od pasazera czy od kierowcy?

Nie, to benzyna. Zapach pojawia się jak opuszczę szybę od kierowcy, powietrze krąży po aucie i pojawia się smród benzyny, chcę sprawdzić wąż z wlewu do zbiornika, ale nie wiem jak się do niego dobrać.

Napisano

> Nie, to benzyna. Zapach pojawia się jak opuszczę szybę od kierowcy, powietrze krąży po aucie i

> pojawia się smród benzyny, chcę sprawdzić wąż z wlewu do zbiornika, ale nie wiem jak się do

> niego dobrać.

Kilka postów niżej masz rysunek, moze on Ci cos pomoże:

285119068-paliwo.JPG

Napisano

> Nie, to benzyna. Zapach pojawia się jak opuszczę szybę od kierowcy, powietrze krąży po aucie i

> pojawia się smród benzyny, chcę sprawdzić wąż z wlewu do zbiornika, ale nie wiem jak się do

> niego dobrać.

od prawego nadkola wink.gif

inna sprawa, podnieś kanapę i obejrzyj okolice pompy paliwa waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> od prawego nadkola

> inna sprawa, podnieś kanapę i obejrzyj okolice pompy paliwa

jakieś plastiki tam się demontuje? a jak zajrzeć do tej pompy, jest pod kanapą i tapicerką?

Napisano

> jakieś plastiki tam się demontuje? a jak zajrzeć do tej pompy, jest pod kanapą i tapicerką?

co do wlewu, to organoleptycznie musisz sprawdzić wink.gif

co do pompy, ja mam Vana, więc u mnie ciężej, bo podłogę ze sklejki trzeba odkręcać crazy.gif

co do osobowego, to siedzisko kanapy do góry i masz taki czarny plastik, zdejmujesz go i sprawdzasz pierścień mocujący pompę w baku i króciec przy przewodzie paliwowym waytogo.gif

Napisano

> niego dobrać.

zapewne.... od spodu przy tylnym kole - jest tylko plastikowa oslonka i jak ja odepniesz/zdejmiesz to masz dostep

Napisano

> jakieś plastiki tam się demontuje? a jak zajrzeć do tej pompy, jest pod kanapą i tapicerką?

pod kanapa - przy siedzisku tylnym odkrecasz 3 sruby ktore sa w bagazniku i dwie w srodku w kabinie i cale siedzisko schodzi

Napisano

Mnie czasem tez lekko zalatuje paliwkiem (a moze spalinami). Jak jest dosc cieplo na zewnatrz i cofam smile.gif

Napisano

U mnie podciekało,ale delikatnie przy szybko złączce nad pompą pod siedzeniem i bakiem spływało na glebę.I też czasem zalatywało wachą.

Na przeglądzie miałem z tym problem.Kowal mi to uszczelnił (jak to kowal) i odpukać od pół roku nie czuć wachy i bak suchy od dołu.

A też stawiałem na pochłaniacz z początku.

Napisano
  • Autor

problem okazał się banalny: niewłaściwie dokręcony korek wlewu paliwa przepuszczał pary, które tajemnym sposobem pojawiały się we wnętrzu - całe szczęście, bo jak zobaczyłem, że trzeba odkręcać plastiki, to od razu mi się odechciało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.