Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Różnice w silnikach 2.0 8v

Featured Replies

Napisano

witajcie

w mojej fronterze 2.0 8v C20NE skończył się silnik będę chciał go wymienić, czy są jakieś różnice pomiędzy silnikami montowanymi w vectrze, omedze, calibrze czy też innych oplach w porównaniu z tym we fronterze? Rozumiem, że w innych silnikach np z calibry przewidziano też miejsce na montaż wiskozy takiej jak w fronterze?)

Napisano

Przy zakupie auta nie zauwazyłeś "konca zywota silnika" ? hmm.gif

Napisano

> witajcie

> w mojej fronterze 2.0 8v C20NE skończył się silnik będę chciał go wymienić,

Zastanów się przykładowo nad silnikiem z espero, który jest bezkolizyjny.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Przy zakupie auta nie zauwazyłeś "konca zywota silnika" ?

jakoś głupio wierzyłem, że po wymianie oleju ciśnienie skoczy grinser006.gif

Napisano

> jakoś głupio wierzyłem, że po wymianie oleju ciśnienie skoczy

Skoczyło, ale cisnienie krwi hehe.gifwink.gif

Okolo roku 2005 przekładałem silnik c20ne z Vectry A 4x4, do calibry. Wszystko pasowało skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Skoczyło, ale cisnienie krwi

Oj żebyś wiedział, wk...enie sięgnęło granic możliwości, pocieszające jest to, że dostęp do silnika jest wyśmienity.

> Okolo roku 2005 przekładałem silnik c20ne z Vectry A 4x4, do calibry. Wszystko pasowało

myślę o swapie na 2.0 16v 150KM nie wiem tylko jak z elektryką, kolektorami i łapami. Taki motor mam w kalibrze która stoi u znajomego koło obory.

Napisano

> witajcie

> w mojej fronterze 2.0 8v C20NE skończył się silnik będę chciał go wymienić, czy są jakieś różnice

> pomiędzy silnikami montowanymi w vectrze, omedze, calibrze czy też innych oplach w porównaniu

> z tym we fronterze? Rozumiem, że w innych silnikach np z calibry przewidziano też miejsce na

> montaż wiskozy takiej jak w fronterze?)

Szukaj z Omegi A,to samo mocowanie i to samo visco,Vectra i Calibra miały silniki poprzecznie montowane i wentylator elektryczny,więc bez wiskozy i możliwości jej założenia bez części ze starego silnika.

Napisano
  • Autor

> ,więc bez wiskozy i możliwości jej założenia bez części ze

> starego silnika.

Ale ja stary silnik mam więc mocowanie wiskozy mogę przełożyć. Zdecydowałem się najpierw rozebrać silnik sprawdzić stan panewek, gładzi cylindrów i wtedy podejmę decyzję co dalej. Jeśli panewki będą ok i nie będzie bicia na wale to zmienię tylko pompę oleju (ok 230zł nowa)

Napisano

> Ale ja stary silnik mam więc mocowanie wiskozy mogę przełożyć. Zdecydowałem się najpierw rozebrać

> silnik sprawdzić stan panewek, gładzi cylindrów i wtedy podejmę decyzję co dalej. Jeśli

> panewki będą ok i nie będzie bicia na wale to zmienię tylko pompę oleju (ok 230zł nowa)

Przeczytałem Twój post z 10.07.11 i to są objawy nieżywej pompy oleju na 200% to jest przyczyną.

Napisano
  • Autor

> Przeczytałem Twój post z 10.07.11 i to są objawy nieżywej pompy oleju na 200% to jest przyczyną.

byłoby genialnie gdyby to było tylko to, aby tylko panewki były całe. Silnik wyciągnę sobie może w nocy z soboty na niedzielę jak znajdę chwile czasu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.