Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.4i w temperaturze 37 stopni a w temperaturze 20 stopni C.

Featured Replies

Napisano

No właśnie - jak to jest - Equinox'ik pali w niskiej temperaturze 8 litrów na 100 km a w wyższej aż 11 litrów, jest mułowaty, nie chce się "zbierać"... Dodam, że chodzi o TĘ SAMĄ TRASĘ z baaardzo podobnymi prędkościami (rzędu 100 do 120 km/h) i tylko z kierownikiem na pokładzie.

Napisano

> No właśnie - jak to jest - Equinox'ik pali w niskiej temperaturze 8 litrów na 100 km a w wyższej aż

> 11 litrów, jest mułowaty, nie chce się "zbierać"... Dodam, że chodzi o TĘ SAMĄ TRASĘ z

> baaardzo podobnymi prędkościami (rzędu 100 do 120 km/h) i tylko z kierownikiem na pokładzie.

Ja bym tu zrzucil wine na klime. Ile on ma KM? W Grand Caravanie V6 przy klimie na max tez wiecej palil. Ale co ciekawe w 300KM Fordzie palil tyle samo.

Napisano

moze ta wysoka temp jest takze wilgotna smile.gif zasycane gorace wilgotne powietrze jak dobrze pamietam daje mniejsza moc silnika , chcac wyrownac wiecej sie spala

Napisano
  • Autor

> Ja bym tu zrzucil wine na klime. Ile on ma KM? W Grand Caravanie V6 przy klimie na max tez wiecej

> palil. Ale co ciekawe w 300KM Fordzie palil tyle samo.

ma ok. 180 koni.

Napisano
  • Autor

> moze ta wysoka temp jest takze wilgotna zasycane gorace wilgotne powietrze jak dobrze pamietam

> daje mniejsza moc silnika , chcac wyrownac wiecej sie spala

a no Twoja i WujkaCybula wypowiedz jakos do mnie przemawiaja. Zobacze jak sie ochlodzi.

Napisano

> a no Twoja i WujkaCybula wypowiedz jakos do mnie przemawiaja. Zobacze jak sie ochlodzi.

Ale to normalne - W KAŻDYM aucie. Tyle że w jednym to czuć mniej, w innym więcej - i jedni kierowcy to czują, a inni nie.

Generalnie temperatura jak i wilgotność jak i wysokość n.p.m. ma wpływ (czasami bardzo istotny) na moc samochodu.

I tyle.

Dzisiaj było grubo pow. 30 stopni i Aveo też było extra mułowate. Ja to czuję. A kumpel nie - i pewnie jest szczęśliwszy, choć też to ma. icon_eek.gifhehe.gif

Napisano

> a no Twoja i WujkaCybula wypowiedz jakos do mnie przemawiaja. Zobacze jak sie ochlodzi.

Roznica dosc spora ale i temp wysokie. Srpobuj zmniejszyc roznice tem auto/dwor.

Napisano
  • Autor

> Roznica dosc spora ale i temp wysokie. Srpobuj zmniejszyc roznice tem auto/dwor.

A no zobaczę.

Pierwszy raz się z takim cyrkiem spotkałem...

No i nieco żałuję, że nie wziąłem tego 6-cylindrowego Equinox'a. Tylko Niecałe 2 tys. $$$ więcej. No i niestety byłby głośniejszy. A tak jest baaardzo cichy claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.