Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swap fotel albea do sieny

Featured Replies

Napisano

czy taka podmianka podejdzie bez rzeźby?

mój fotel kierowcy jest tragiczny, znalazłem stelaż z gąbką do albei w przystępnej cenie i narodził się pomysł podmianki.

fotele siena palio w dobrym stanie są ponad 100 pln nawet do 200. tyle to nie dam.

Napisano

> czy taka podmianka podejdzie bez rzeźby?

> mój fotel kierowcy jest tragiczny, znalazłem stelaż z gąbką do albei w przystępnej cenie i narodził

> się pomysł podmianki.

> fotele siena palio w dobrym stanie są ponad 100 pln nawet do 200. tyle to nie dam.

A siedziałeś kiedyś w Albei? Fotele jak taborety, te ze sieny i palio są dużo wygodniejsze. Tu było też o pasowaniu/niepasowanie: jakiś tekst i wychodzi na to że nie pasują bez rzeźby.

Napisano
  • Autor

w albei palio 2 nie siedziałem więc nie wiem jak jest. u mnie kierowcy jest zmasakrowany zapadnięty, boczek wygięty. usiadłem na pasażera i dzień do nocy.

może w takim razie czy kierowcy i pasażera są takie same?

bo jeśli nie to pozostaje tapicer ( chyba nie skasuje 200 za wymianę gąbki)

Napisano

> A siedziałeś kiedyś w Albei? Fotele jak taborety, te ze sieny i palio są dużo wygodniejsze. Tu było

> też o pasowaniu/niepasowanie: jakiś tekst i wychodzi na to że nie pasują bez rzeźby.

Może i jak taborety, ale ja po 1800 km wychodziłem z Albei w stanie niezmienionym lub mało zmienionym. Więc złe nie są. Jakie są w Sienie nie wiem - nie porównuję. Ale porównując do kilku innych aut to wolę już "taborety" z Albei, bo przynajmniej nic mnie od siedzenia na nich nie bolało. zlosnik.gif Dla mnie z pewnością były wygodniejsze niż np. w Mondeo MK3. zlosnik.gif

Napisano

> A siedziałeś kiedyś w Albei? Fotele jak taborety, te ze sieny i palio są dużo wygodniejsze.

tu bym sie kłócił. kumpel ma albe i wiem, ze fajnie sie siedzi, bo jechałem pare razy, nawet w seju mi jest wygodniej na taboretach niz w sienie

• 2 tygodnie później...
Napisano

> czy taka podmianka podejdzie bez rzeźby?

ja to przerabiałem w Palio ponad rok temu.

Potrzebujesz fotel (tapicerka pasuje lecz w innych miejscach jest mocowanie zagłówka - ten został z Albei), 6 śrub jak się nie mylę 4x M8 + 2X M10, wiertło 8 i 10, wiertarkę i godzinę czasu.

W sposób jaki ja mam zamontowane nie pojeżdżą osoby wyższe niż 170cm, ale ja to robiłem pod żonę więc jej pasuje. Przód oparty jest na wzmocnieniu (te pomiędzy progiem a tunelem) i przykręcony na śrubach M10, z tyłu mam stalowy profil kwadratowy 25x25 oparty poprzek prowadnic i przykręcony do nich. Tył fotela przykręcony do profilu kwadratowego. Plus rozwiązania - możliwość powrócenia do oryginału. Zdjęcia mogę dać jutro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.