Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Problem ze spryskiwaczem

Featured Replies

Napisano

Witam!

Panowie mam taki problem ze spryskiwaczem szyby przedniej.

Wszystko działało dobrze, a teraz gdy przyciskam spryskiwacz na szybę przednią to spryskuje tylną szybę shocked.gif a z przodu nic nie leci.

Gdy włączam spryskiwanie na tylną - działa również tylny spryskiwacz.

O co w tym chodzi?

Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale w tym samym czasie przestał mi działać wentylator na biegach 1-3, działa tylko na 4? (czy to rezystor?)

Napisano

Spryskiwacze - wymień pompkę, koszt jakieś 15-20zł

nawiew - rezystor jak się nie mylę, gdzieś był manual jak to naprawić

Napisano
  • Autor

> Spryskiwacze - wymień pompkę, koszt jakieś 15-20zł

Czy to na pewno będzie pompka??

Napisano

> Czy to na pewno będzie pompka??

Ja bym stawiał na włącznik ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym stawiał na włącznik

Jak przyciskam to słychać że pracuje pompka, tylko płyn idzie na tylną szybę a nie na przód

Napisano

> Jak przyciskam to słychać że pracuje pompka, tylko płyn idzie na tylną szybę a nie na przód

Acha, wcześniej nie pisałeś, że pompka pracuje. To może jednak ona psoci icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ja bym stawiał na włącznik

ja też to samo obstawiam. Kup nową manetkę, koszt jakiś 20 zł może, problem się rozwiążę. Miałem ten sam problem tylko z manetką od sterowania mid-a. Wymieniłem na taką z regulcja prędkości wycieraczek i jest spokój.

Napisano
  • Autor

i jeszcze coś:

czasami jak włączę na szybę przednią, to z przednich dysz wydobywa się płyn o tak małym ciśnieniu jakby brakowało płyny w zbiorniczku, natomiast w tym samym momencie całe ciśnienie idzie na tylną szybę

natomiast gdy włączę spryskiwacz na przednią szybę przy otwartej masce to jest duże ciśnienie i działa ładnie, ale w tym samym czasie przez tylną dysze wydobywa się bardzo mały strumień płynu

Napisano
  • Autor

> ja też to samo obstawiam. Kup nową manetkę, koszt jakiś 20 zł może, problem się rozwiążę. Miałem

> ten sam problem tylko z manetką od sterowania mid-a. Wymieniłem na taką z regulcja prędkości

> wycieraczek i jest spokój.

za 20zł nie kupi nówki, a z używkami różnie jest, może okazać się, że kupie taki sam jak mam teraz

a co gdybym przełożył wężyki przy pompce? żeby chociaż przód mi działał bo jest bardziej potrzebny niż tył

Napisano

Jakieś pół roku temu to przerabiałem, pompka jako taka działa i się obraca, ale nie przełącza się gdzie ma płyn iść. Wymień pompkę i będzie lux. Jak byś miał walniętą manetkę to by się pompka nie odzywała i nie podawała by nawet na tylną szybę

Napisano

> za 20zł nie kupi nówki,

klik

> a co gdybym przełożył wężyki przy pompce? żeby chociaż przód mi działał bo jest bardziej potrzebny

> niż tył

Moim skromnym zdaniem to masz również pozaginane wężyki pod maską. Sprawdź je.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> klik

> Moim skromnym zdaniem to masz również pozaginane wężyki pod maską. Sprawdź je.

> PZDR VEN

Ale kolega pisał że za 20 zł kupie manetkę...

Ok wymienię pompkę zobaczymy....w zwykłym sklepie kupie za 20zl tez?

Napisano

> Ale kolega pisał że za 20 zł kupie manetkę...

Aha, nie powiązałem.

Moim zdaniem to nie wina manetki.

> Ok wymienię pompkę zobaczymy....w zwykłym sklepie kupie za 20zl tez?

Sądzę, że w sklepie może kosztować trochę więcej niż 20 tak może do 30, jak więcej to kup sobie przez allegro.

Ale wpierw możesz, zresztą jak sam zasugerowałeś przełożyć wężyki i zobaczyć co będzie się działo.

Jak dla mnie to masz gdzieś zagięcie lub nawet pęknięty wężyk do idący do przednich spryskiwaczy, jak uniesiesz maskę to albo rozginasz zagięcie wężyka bądź uszczelniasz wężyk i wtedy lepiej Ci psika na przodzie.

Ale pompka sama w sobie też wydaje się być wadliwa, jeżeli psika Ci na tył gdy psikasz na przód.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Aha, nie powiązałem.

> Moim zdaniem to nie wina manetki.

> Sądzę, że w sklepie może kosztować trochę więcej niż 20 tak może do 30, jak więcej to kup sobie

> przez allegro.

> Ale wpierw możesz, zresztą jak sam zasugerowałeś przełożyć wężyki i zobaczyć co będzie się działo.

> Jak dla mnie to masz gdzieś zagięcie lub nawet pęknięty wężyk do idący do przednich spryskiwaczy,

> jak uniesiesz maskę to albo rozginasz zagięcie wężyka bądź uszczelniasz wężyk i wtedy lepiej

> Ci psika na przodzie.

> Ale pompka sama w sobie też wydaje się być wadliwa, jeżeli psika Ci na tył gdy psikasz na przód.

> PZDR VEN

Tak miałeś rację kolego, miałem zagięty wężyk, poprawiłem go właśnie i psika dużym ciśnieniem na przód ale z tyłu tez troszkę leci,

dzięki i pozdrawiam

Napisano

> Tak miałeś rację kolego, miałem zagięty wężyk, poprawiłem go właśnie i psika dużym ciśnieniem na

> przód

ok.gif Fajnie, że udało się pomóc.

>ale z tyłu tez troszkę leci,

> dzięki i pozdrawiam

To tak jak mówiłem i koledzy podpowiadali - pompka padła.

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.