Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Palio Weekend - wartosc - opinie

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem z sasiedniego kacika zlosnik.gif

Zostalem zmuszony do zakupu "malego kombi" bo sej raczej jest malo rodzinnym autem i zastanawiam sie nad zakupem palio w turbo gazie grinser006.gif.

Sledzac rozne ogloszenia i aukcje widze ze te auta sa w niskiej cenie (do roku 2000) i zastanawiam sie dlaczego?

Prosze o porady na co zwracac uwage przy zakupie tego auta.

Jakie wersje silnikowe polecacie (glowinie jazda po miescie na niewielkich dystansach, zakupy, i sporadycznie kilka razy do roku wypady z dzieciakami pozamiasto lub jakie wakacje)

jak mi sie nasuna jeszcze jakies watpliwosci to dopisze.

dziekuje

pozdro piesc.gif

Napisano

Centusiowi polecę 1,2 zlosnik.gif

A ceny ma jakie ma, pewnie ze względu na prawdopodobieństwo rudej, bo mechanicznie to tu jest normalnie.

Napisano

1.2 za liche jest do tej budy. jesli samemu i krotkie odcinki, to jeszcze ujdzie, ale z rodziną i bagazami to minimum 1.6 musi byc, tym bardziej, ze spalanie podobne

ps. nie wiem ile masz kasy, ale ja mając siene i znając jej bolączki, dołożyłbym troche i kupiłbym teraz palio ll- przynajmniej tak nie gniją jak jedynki

Napisano
  • Autor

kasy za wiele niebedzie, na II nieuzbieram jak narazie, a powiadasz gnija?? na allegro na niektorych widac ze przednie blotniki w miejscu laczenia ze zderzakiem maja rdze, gdzie szukac rdzy w palio I ? jakies typowe miejsca czy poprostu wszedzie jak w jakim starym oplu czy seacie grinser006.gif. Zalerzy mi natym by auto bylo "proste w konstrukcji" bym pod blokiem mogl sobie grzebac a mechanikiem niejestem ale z sejem rade sobie daje (takie zamilowanie do wkladania lap gdzie sie da wink.gif taka zosia samosia) i zaby bylo to wmiare nieduze kombi, dlatego padlo na palio

Napisano

najbardziej gniją progi, przednie i tylne nadkola. w mniejszym stopniu drzwi od dołu. bardzo często lubi tez zgnic belka pod chłodnicą. mechanicznie (pisze o 1.6 bo go mam, to wiem) padają alternatory, cewka, urywa sie linka sprzegła, puszczają uszczelnienia półosi, rozrząd najlepiej wymieniac co 60 tys, i to chyba najwazniejsze wymieniłem.

najlepiej kupic model po 99 roku, bo były po lifcie, z m.in. lepszymi lampami H3/H7, no i wersje HL (zderzaki w kolor, elektryczne szyby, halogeny i takie tam)

Napisano
  • Autor

> najbardziej gniją progi, przednie i tylne nadkola. w mniejszym stopniu drzwi od dołu. bardzo często

> lubi tez zgnic belka pod chłodnicą. mechanicznie (pisze o 1.6 bo go mam, to wiem) padają

> alternatory, cewka, urywa sie linka sprzegła, puszczają uszczelnienia półosi, rozrząd

> najlepiej wymieniac co 60 tys, i to chyba najwazniejsze wymieniłem.

> najlepiej kupic model po 99 roku, bo były po lifcie, z m.in. lepszymi lampami H3/H7, no i wersje HL

> (zderzaki w kolor, elektryczne szyby, halogeny i takie tam)

uhmmmm rozumien thx wink.gif

Napisano

> 1.2 za liche jest do tej budy. jesli samemu i krotkie odcinki, to jeszcze ujdzie, ale z rodziną i

> bagazami to minimum 1.6 musi byc, tym bardziej, ze spalanie podobne

Znaczy że średnio 1,6 spala poniżej 7l/100?

No ciekawostka hmm.gif

Do 120km/h spokojnie wystarcza 1,2. Szybciej to nawet za bardzo nie ma gdzie (przepisowo), przynajmniej w moich rejonach.

Napisano

> Znaczy że średnio 1,6 spala poniżej 7l/100?

> No ciekawostka

> Do 120km/h spokojnie wystarcza 1,2. Szybciej to nawet za bardzo nie ma gdzie (przepisowo),

> przynajmniej w moich rejonach.

1.7 td też wystarczy, poza tym palio 1999 made in brasil nadal nie gnije (ostatnio zwalałem nakładki z progów i bardzo ładnie wyglądają) smile.gifnie licząc zmienionego kiedyś błotnika made in rzemiosło

Napisano

> 1.7 td też wystarczy, poza tym palio 1999 made in brasil nadal nie gnije (ostatnio zwalałem

> nakładki z progów i bardzo ładnie wyglądają) nie licząc zmienionego kiedyś błotnika made in

> rzemiosło

Nie każdy ma niestety "made in Brasil" zlosnik.gif a nawet szanse na nie. Jak ja szukałem, takie 1,7 TD były prawie 2x droższe, a to już pułap powiedzmy Punto 2.

Napisano

> Nie każdy ma niestety "made in Brasil" a nawet szanse na nie. Jak ja szukałem, takie 1,7 TD były

> prawie 2x droższe, a to już pułap powiedzmy Punto 2.

Myślę na jesieni o zmianie na palio2 tyle że 1.9 jtd i szukam powoli... swojego za ile mam możliwość realnie oddać? myślę że za 4k , a na alledrogo ten sam rocznik stoi po 5-6kpln

Napisano

> Myślę na jesieni o zmianie na palio2 tyle że 1.9 jtd i szukam powoli... swojego za ile mam

> możliwość realnie oddać? myślę że za 4k , a na alledrogo ten sam rocznik stoi po 5-6kpln

Wszystko zależy od zainteresowania. I od tego jak szybko chcesz sprzedać. Jak zawołasz za mało, to będzie podejrzane że coś z nim nie tak. Jak zawołasz normalnie to będzie jednym z wielu w ofercie.

I tak to już jest ze tanimi autami wink.gif

Napisano

> Znaczy że średnio 1,6 spala poniżej 7l/100?

nigdy w zyciu nie uwierze, ze Twoje 1.2 pali ponizej 7, bo mam kumpli, co jezdzą na tych silnikach i nie jest to realne do osiągnięcia, chyba ze jezdzi sie samemu.

ja napisałem swoje spostrzezenia, co do moich wymagan. czesto jezdze w 4 osoby + bagaz i wiem jak sie siena zachowuje. jak przyjdzie wyprzedzac, to mocy jest na styk, wiec nie wyobrazam sobie wtedy miec 75 koni, na dodatek w palio, ktore jest ciezsze

ps. niedawno byłem w Pradze, w 4 osoby z pełnym bagaznikiem. na A4 praktycznie cały czas leciałem 160, po czeskiej stronie ok 140 non stop. zgadnij ile łykła? ano 2 butle gazu, czyli 80 litrów, a zrobiłem 1000 km

Napisano

> nigdy w zyciu nie uwierze, ze Twoje 1.2 pali ponizej 7, bo mam kumpli, co jezdzą na tych silnikach

> i nie jest to realne do osiągnięcia, chyba ze jezdzi sie samemu.

samemu to nawet szybciej niż z rodziną się jeździ.

Średnia z ostatnich 5000 to jakieś 6,5.

> ja napisałem swoje spostrzezenia, co do moich wymagan. czesto jezdze w 4 osoby + bagaz i wiem jak

> sie siena zachowuje. jak przyjdzie wyprzedzac, to mocy jest na styk, wiec nie wyobrazam sobie

> wtedy miec 75 koni, na dodatek w palio, ktore jest ciezsze

> ps. niedawno byłem w Pradze, w 4 osoby z pełnym bagaznikiem. na A4 praktycznie cały czas leciałem

> 160, po czeskiej stronie ok 140 non stop. zgadnij ile łykła? ano 2 butle gazu, czyli 80

> litrów, a zrobiłem 1000 km

Kwestia prędkości właśnie. do 120 to dość ekonomiczny wóz. Powyżej to juz poracha, i 12/100 nie jest problemem.

Napisano

Kiedyś próbowałem 1,9JTD i było głośno - warczał mocno.

Moje Palio 2000r ma b dobrą blachę nadwozia i podwozia , z wyjątkiem pasa podchłodnicowego. Grube elem. zawieszenia korodują.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.