Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płyta pod silnik do Pandy

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy zna ktoś może wymiary płyty pod silnik do Pandy?

Najchętniej jakiś rysunek.

Czy płyta metalowa z 4x4 pasuje do "zwykłej" Pandy?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Witam

> Czy zna ktoś może wymiary płyty pod silnik do Pandy?

> Najchętniej jakiś rysunek.

> Czy płyta metalowa z 4x4 pasuje do "zwykłej" Pandy?

Ponieważ nie było odzewu obadałem temat sam;

Płyta z 4x4 jak najbardziej pasuje do "zwykłej" Pandy.

Cena metalowej osłony dość kosmiczna 1040zł w detalu plus 120zł koszty elementów montażowych.

Z racji jak, że korzystnych cen postanowiłem ogarnąć temat we własnym zakresie jak przygotuje wersję produkcyjną to dam znać co i jak i za ile ew.

Pozdrawiam Michał

Napisano

> Ponieważ nie było odzewu obadałem temat sam;

> Płyta z 4x4 jak najbardziej pasuje do "zwykłej" Pandy.

> Cena metalowej osłony dość kosmiczna 1040zł w detalu plus 120zł koszty elementów montażowych.

> Z racji jak, że korzystnych cen postanowiłem ogarnąć temat we własnym zakresie jak przygotuje

> wersję produkcyjną to dam znać co i jak i za ile ew.

> Pozdrawiam Michał

Będzie także metalowa? Jeśli tak to napisz co i jak i za ile wink.gif

Napisano

> Cena metalowej osłony dość kosmiczna 1040zł w detalu plus 120zł koszty elementów montażowych.

> Z racji jak, że korzystnych cen postanowiłem ogarnąć temat we własnym zakresie jak przygotuje

> Pozdrawiam Michał

Zadzwoń i spytaj bo on napewno będzie miał i nie w tak niedostępnej cenie ok.gifhttp://allegro.pl/show_user.php?uid=3446477

Napisano
  • Autor

> A taka cena pasuje ?

> http://allegro.pl/fiat-panda-4x4-oslona-silniak-metalowa-oryginal-i1713571679.html gdzie Ty

> szukasz w Aso

Nie Voyager szukam wszędzie; autor aukcji którą podałeś nie wiedział w jakim stanie jest przedmiot i wogóle nie miał czasu rozmawiać - mówiąc wprost spławił mnie do tego 50zł za przesyłkę nie lubię jak ktoś chce na mnie zarobić w głupi sposób i na dodatek mnie olewa:(

ps. Voyager napisz jak z podłączeniem tych el. lusterek sobie poradziłeś?? ( w innym wątku jest temat)

Wolfi będzie jak najbardziej metalowa i z zestawem montażowym wszystkie śrubki i uchwyty jakie przewiduje EPR smile.gif

pzdr

Napisano

Zerknij na kącik 4x4, tam dawali linki do producentów płyt pod silnik i orurowania waytogo.gif

Napisano

> Nie Voyager szukam wszędzie; autor aukcji którą podałeś nie wiedział w jakim stanie jest przedmiot

> i wogóle nie miał czasu rozmawiać - mówiąc wprost spławił mnie do tego 50zł za przesyłkę nie

> lubię jak ktoś chce na mnie zarobić w głupi sposób i na dodatek mnie olewa:(

> ps. Voyager napisz jak z podłączeniem tych el. lusterek sobie poradziłeś?? ( w innym wątku jest

> temat)

> Wolfi będzie jak najbardziej metalowa i z zestawem montażowym wszystkie śrubki i uchwyty jakie

> przewiduje EPR

> pzdr

Znam tego gościa osobiście bo robię u niego zakupy polecam nie jego tylko jego asortyment gratów ma pełno i fajnych i ceny waytogo.gif ale podejście ma jak dla mnie dziwne szkoda że się nie udało frown.gif

Napisano

> Pozdrawiam Michał

tak z ciekawosci ... widzialem 2 rozne plyty ... jedna jest pelna ..a druga ma jakies wyciecie w polowie ... po co ???

oto one :

pierwsza

i

druga

i ktora lepsza ?

Napisano

> Wolfi będzie jak najbardziej metalowa i z zestawem montażowym wszystkie śrubki i uchwyty jakie

> przewiduje EPR

> pzdr

jaka gruboisc blachy? bo rozumiem ze ona ma tez sluzyc do ochrony czesci silnika? nop przy glebie? czy jedynie dla ochrony przeciw zabrudzeniom? Bo mnie by interesila ochrona przed uszkodzeniem elementów, wiec wskazana by byla grubsza blacha bo jakbym w cos przylozyl mi sie pół auta nie rozpadło wink.gif

Napisano

> jaka gruboisc blachy? bo rozumiem ze ona ma tez sluzyc do ochrony czesci silnika? nop przy glebie?

> czy jedynie dla ochrony przeciw zabrudzeniom? Bo mnie by interesila ochrona przed uszkodzeniem

> elementów, wiec wskazana by byla grubsza blacha bo jakbym w cos przylozyl mi sie pół auta nie

> rozpadło

Wolfi a jak się czuje twój elastyczny łącznik na wydechu bo mój się kończy zlosnik.gif przetar się niewiedzieć czemu hehe.gifhehe.gif Ach te drogi yikes.gif

Napisano

> Wolfi a jak się czuje twój elastyczny łącznik na wydechu bo mój się kończy przetar się

> niewiedzieć czemu Ach te drogi

A tego nie wiem, nie zagladalem tam ale sie nic nie tlucze wiec chyba jest ok wink.gif

Napisano

> A tego nie wiem, nie zagladalem tam ale sie nic nie tlucze wiec chyba jest ok

to napewno nie ma nic wspólnego z naszym zawieszeniem old.gif

Napisano

> to napewno nie ma nic wspólnego z naszym zawieszeniem

Zawieche to ja mam do wymiany, tylne amorki do wymiany wożę w bagazniku juz chyba z 4 miesiace nie mam kiedy sie za to zabrać.

Napisano
  • Autor

> jaka gruboisc blachy? bo rozumiem ze ona ma tez sluzyc do ochrony czesci silnika? nop przy glebie?

> czy jedynie dla ochrony przeciw zabrudzeniom? Bo mnie by interesila ochrona przed uszkodzeniem

> elementów, wiec wskazana by byla grubsza blacha bo jakbym w cos przylozyl mi sie pół auta nie

> rozpadło

W planach są 2 ciężka i lekka.

Lekka z aluminium, a ciężka ma pełnić dokładnie ta funkcję o której piszesz - grubość blachy będzie dobrana wytrzymałością do konstrukcji Pandy bo lepiej by osłona się naddała niż miało pół auta posypać po przyłożeniu - sztuka kompromisu.

Z racji sezonu urlopowego temat będzie ogarniany do końca wakacji - muszę wszystko zwymiarowac wycenić etc.

Na razie widzę że zaczyna mi strzelać szyba od podszybia - założyłem nowe spinki do podszybia i to był błąd - są innej konstrukcji niż te stare i niestety zrobiły szybie kuku frown.gif

Napisano

> W planach są 2 ciężka i lekka.

> Lekka z aluminium, a ciężka ma pełnić dokładnie ta funkcję o której piszesz - grubość blachy będzie

> dobrana wytrzymałością do konstrukcji Pandy bo lepiej by osłona się naddała niż miało pół auta

> posypać po przyłożeniu - sztuka kompromisu.

> Z racji sezonu urlopowego temat będzie ogarniany do końca wakacji - muszę wszystko zwymiarowac

> wycenić etc.

> Na razie widzę że zaczyna mi strzelać szyba od podszybia - założyłem nowe spinki do podszybia i to

> był błąd - są innej konstrukcji niż te stare i niestety zrobiły szybie kuku

To super, jakbys juz widzial co i jak to nie ukrywam ze bylbym chetny na taka osłone silnika tą gruba oczywiscie, zamierzam gwint zakladac wiec na pewno sie przyda ok.gif

Napisano

> To super, jakbys juz widzial co i jak to nie ukrywam ze bylbym chetny na taka osłone silnika tą

> gruba oczywiscie, zamierzam gwint zakladac wiec na pewno sie przyda

Panowie jak będę u niego to dokładnie obejrze zrobię foto i napiszę jak wygląda orginał i jaką ma grubość idea.gif

Napisano
  • Autor

> Zerknij na kącik 4x4, tam dawali linki do producentów płyt pod silnik i orurowania

Robią w Lodzi 650zł

• 1 miesiąc później...
Napisano

Lost i co z tymi osłonami? bawiłes się? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Lost i co z tymi osłonami? bawiłes się?

Tak, konkretnie to jeszcze się bawię bo niestety mam ostatni mało czasu i dlatego opóźnienie.

Jak najbardziej temat aktualny postaram się dać znać co i jak w przeciągu 10dni.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.