Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtry powietrza

Featured Replies

Napisano

jakie stosujecie?

Filtron?

A może ktoś używa K&N ??

Napisano

Mecafilter - tej firmy filtr zainstalowało mi ASO jako oryginalny. Ogólnie bardzo dobrze wykonany, z ciekawym, plastikowym wzmocnieniem przypominającym plaster miodu. W ASO około 80 złotych, pewnie w sklepie znajdziesz za 1/2 ceny smile.gif

Napisano

> jakie stosujecie?

> Filtron?

Nie......

MAN.... bo ma metalową siatkę i jest sztywny

Napisano

> jakie stosujecie?

> Filtron?

> A może ktoś używa K&N ??

MANN FILTER lub ewentualnie jak nie ma to FILTRON

Pierwszy kupiony w ASO filtr oleju i powietrza to M-F w pudelku FIAT, wiec zaczalem M-F. Cena 40-60% ceny ASO.

Napisano
  • Autor

> MANN FILTER lub ewentualnie jak nie ma to FILTRON

> Pierwszy kupiony w ASO filtr oleju i powietrza to M-F w pudelku FIAT, wiec zaczalem M-F. Cena

> 40-60% ceny ASO.

a wymiane oleju, filtrów co ile km robicie w swoich 150?

Napisano

> a wymiane oleju, filtrów co ile km robicie w swoich 150?

Ja robie co 12 tys km, gora do 15 tys km wink.gif

Napisano

> a wymiane oleju, filtrów co ile km robicie w swoich 150?

Ja robie co 15kkm niezaleznie od auta. Kiedys w Bravie, teraz Cromie i Pandzie....

Byc moze to mialo wplyw, ze Brava zaczela brac olej okolo 190kkm (0,3l / 15kkm)...

Napisano

a jeżeli przebieg roczny jest < niż 15tkm wymianę oleju i filtrów robicie co roku czy po przebiegu???

i tak na marginesie obecnie mam autko zalane olejem Selenia z normą ACEA C2 czy mogę zalać olejem z normą ACEA C3???

Napisano

> a jeżeli przebieg roczny jest < niż 15tkm wymianę oleju i filtrów robicie co roku czy po

> przebiegu???

> i tak na marginesie obecnie mam autko zalane olejem Selenia z normą ACEA C2 czy mogę zalać olejem z

> normą ACEA C3???

Moim zdanie nawet powinieneś zalać C3, ponieważ C2 ma niski HTHS i nie służy to naszym silnikom. Selenia nie jest też pełnym syntetykiem - to olej HC.

Napisano

ok dzięki:) miałem zamiar kupić Motul x-clean więc teraz mnie tylko upewniłeś:)

Napisano

> ok dzięki:) miałem zamiar kupić Motul x-clean więc teraz mnie tylko upewniłeś:)

Sugeruję lepkość z zakresu 5w40. Motul to dobry olej, tylko kup go z pewnego źródła, niestety x-clean i x-cess to także tylko oleje HC. Może daj się skusić na Amsoil`a AFL, mam zalany od 5 tysięcy i jestem zadowolony, DPF wypala się profilaktycznie co 1250 km, mimo zapchania około 85 %, przy trybie jazdy mieszanym.

Napisano

hmmm to dziwne bo na opakowaniu pisze 100% synthetic?? sprawdzę jeszcze ten co podałeś smile.gif wprawdzie nie mam DPF-u, ale zależy mi na wyborze dobrego oleju bo ostatnio użytkuje samochód rzadko i to w zasadzie na krótkich dystansach +/- 20 km

Napisano

> hmmm to dziwne bo na opakowaniu pisze 100% synthetic?? sprawdzę jeszcze ten co podałeś wprawdzie

> nie mam DPF-u, ale zależy mi na wyborze dobrego oleju bo ostatnio użytkuje samochód rzadko i

> to w zasadzie na krótkich dystansach +/- 20 km

Trzeba było mówić, jak nie ma dpf to dobieramy zupełnie inne oleje, ACEA CX nas nie interesuje. Wszystkie oleje do DPF mają zaniżony TBN ze względu na popioły, a co za tym idzie, właściwości czyszczące. Dobierz olej z ACEA B3/B4:

Motul X-Cess

Liquy Moly DIESEL SYNTHOIL 5W-40

Fuchs TITAN GT1 SAE 5W-40 XTL

Amsoil AFL 5w40

Prawdę powiedzą ci karty produktów, w których jest podany skład oleju. Wszystko co jest opisane jako wysokorafinowane produkty ropopochodne, nie jest pełnym syntetykiem. co nie znaczy, że oleje HC są złej jakości - potwierdza to Motul, który jest dobrym olejem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.