Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NA CO ZWRÓCIC UWAGE PRZY KUPNIE LAGUNY 1.8 16V CZY WARTO

Featured Replies

Napisano

Wiam nosze ise z zamiarem kupna laguny 2003 r 110 tys przebiegu 1.8 16 v szukam opinii na temat tego samochodu i na co zwrócić uwagę przy kupnie (newralgiczne miejsca itd)

Napisano

> Wiam nosze ise z zamiarem kupna laguny 2003 r 110 tys przebiegu 1.8 16 v szukam opinii na temat

> tego samochodu i na co zwrócić uwagę przy kupnie (newralgiczne miejsca itd)

przede wszystkim na to, że nie pisać tytułu wątku dużymi literami, czyli nie krzyczeć. Co do auta - trapi go wiele drobnych usterek, szczególnie elektryka. Auto duże i komfortowe ale częstość awarii w znajomych autach plus auta podjeżdżące swego czasu do mojego mechanika sprawiło, że nie zamieniłem Meganki na nowszą Lagunę. To jeżeli pytasz czy warto. Chociaż z tego co wiem jest trochę osób, które są zadowolone z Lagun, tylko nie wiem czy akurat z tego rocznika. Pewnie czym nowsze tym mniej problemów Poszperaj w archiwum, było sporo na ten temat ok.gif

Napisano

> Wiam nosze ise z zamiarem kupna laguny 2003 r 110 tys przebiegu 1.8 16 v szukam opinii na temat

> tego samochodu i na co zwrócić uwagę przy kupnie (newralgiczne miejsca itd)

Juz sie kiedys wypowiadałem na temat wad i usterek 1,8 16V w LII, ale zawsze mozna powtórzyć i cos dodać:

- Podstawa to KZFR, czyli przy takim przebiegu najlepiej je wymienić wraz z rozrządem

- czasem przepustnica wymaga czyszczenia - objawy to spadające obroty do ok 500-600 przy wrzucaniu na luz, czasem autko potrafi sobie zgasnąć

- czujnik wspomagania lubi sobie pocieknąć

- czasem występują białe plamki na przedniej szybie

Najwięcej znajdziesz na na polecanej stronie Laguna Klub Polska.

Ja osobiście jeżdżę LII 1,8 Grandtour z końca 2003r w wersji wyposażeniowej Galileo czyli wzbogaconej Expression i po roku eksploatacji problemów z elektryką nie miałem a auto ma juz przejechane 142tys.km. Wcześniej byl naprawiony panel klimatronika i wymieniany zamek tylnej klapy - wiem bo samochód odkupiłem od kuzyna,a ten od nowości go serwisował.

Spalanie jakie można uzyskać przy delikatnej jeździe ( 90-110km/h) w trasie to nawet 6,6l/100km, a maksymalne zima w mieście to ok 12l/100km.

Wybór tych aut jest ogromny, wiec masz w czym wybierac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.