Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD 16V nagle bez prądu

Featured Replies

Napisano

Miałem wczoraj dziwną przygodę ze stilo.

Najpierw jak wyjeżdżałem z pracy sypnął mi błędem ASR/ESP. Przejechałem dwa metry i uruchomiłem ponownie silnik i było ok.

Po jakichś 4 godzinach zaparkowałem pod sklepem i po wyjściu z niego próbuje odpalić i nagle wszystko zgasło i nic. Przekręciłem kluczyk ponownie i ruszył ale zegar itp się zresetowały.

Po może 2 godzinach wsiadłem do auta, otworzyło się z pilota, oświetlenie wnętrza, radio itp wszystko działało bez zarzutu, przekręciłe kluczyk i wszysko zgasło, oświetlenie przestało działać, centralny nie działał, nic nie dało się włączyć a na wyświetlaczu komputera było tylko "Checking", godzina i ikonka city. Przekręcenie klczyka skutkowało czystym ekranem i lekkim świeceniem kontrolki airbagów.

Wyglądało to jakby nie było w ogóle prądu.

Sprawdziłem i aku było podłączone a okienko stanu naładowania było zielone więc niby naładowany. Odłączyłem i podłączyłem klemę i nagle auto zaczęło żyć.

Co to mogło być? Gdzie szukać przyczyny?

Napisano

> Miałem wczoraj dziwną przygodę ze stilo.

> Najpierw jak wyjeżdżałem z pracy sypnął mi błędem ASR/ESP. Przejech....

IMO gdzieś Ci masa nie styka, rozejrzyj się po podłużnicach i przeczyść wszystkie odnalezione masy, powinno pomóc.

Ps. jedną (najważniejszą?) masz przykręconą do skrzyni biegów wink.gif

Napisano
  • Autor

Ok dzięki sprawdzę to.

A czy możliwe jest żeby stracić nagle masę?

I jeszcze jedno od minusowej klemy idą jeszcze bodajże 3 przewody. Czy możliwe, że podczas ich układania pod pokrywą akumulatora któryś przestał stykać?

PS. Niedawno miałem też sytuację, że podczas parkowania zwariowało wspomaganie i nagle prostowało mi kierownicę z taką siłą, że mało ręki nie urwało yikes.gif Po ponownym włączeniu auta wszystko wróciło do normy. Czy to może mieć również związek z masą?

Napisano

Można mase stracić nagle, aczkolwiek proces nie odbywa się tak całkiem nagle bo złączna pokrywają się sniedzią przez dłuższy czas, dopiero jak korozja zajmie graniczną powierzchnie i ograniczy styk to zaczynają się problemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.