Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

coś piska po przekręceniu zapłonu...

Featured Replies

Napisano

ostatnio spotkałem się z następującą rzeczą - przy przekręceniu zapłonu rozlega się cichy i delikatny, ciągły dźwięk tak jakby pisk, który po chwili milknie (cały czas włączony jest zapłon). Postanowiłem sprawdzić 'co to jest i skąd pochodzi' i 'śledząc' skąd piska, zaprowadziło mnie to pod maskę, w okolice miejsca kierowcy (ale jak pisałem pod maską, okolice grodzi).

Ten dźwięk (można nazwać to piskiem, i jak pisałem, jest ciągły, delikatny) wydaje się milknąć jeśli auto zostanie odpalone, ale też wiadomo - silnik może ten delikatny dźwięk zagłuszać. Dodam, że VAG (raport zrobiony VAG COM-em) nic nie pokazuje. Dodam, że kontrolki działają prawidłowo, zapalają się i gasną tak jak powinny. Z tego co wiem, z autem nie ma najmniejszych problemów, dlatego martwić się tym czy nie przejmować? Sprawa dotyczy bliźniaczego autka do mojego - Ibizy FL (99-02), tyle że z 2001 roku I jak, co to może być? hmm.gif

Napisano

Wspomaganie kierownicy? Nie masz problemów z energicznym kręceniem kółkiem na zimnym silniku, tak zaraz po odpaleniu?

Napisano
  • Autor

> Wspomaganie kierownicy? Nie masz problemów z energicznym kręceniem kółkiem na zimnym silniku, tak

> zaraz po odpaleniu?

żadnych. wszystko chodzi płynnie. Tak że sądzę, że to nie będzie od wspomagania, bo ten dźwięk - ciężko go opisać - ale może poniekąd przypomina sygnał kontrolny TV ;-) z tym, że jest duuuuużo cichszy i delikatniejszy. Pojawia się po prostu po przekręceniu zapłonu - niczym się nie kręci, nie naciska - i po ~30sek milknie

Napisano

A może pompa paliwa hmm.gif

Napisano
  • Autor

>pompa paliwa ?

> przepustnica ?

obroty nie falują, przy dodawaniu gazu nie zrywa, nie dławi się.. wszystko działa jak należy i błędów też nie ma... może tak ma być, a wcześniej na to po prostu nie zwróciłem uwagi? hmm.gif na VAG nic nie pokazuje..

ja zdaję sobie sprawę że to może trochę 'wróżenie z fusów', tym bardziej, że nie ma żadnych objawów 'żeby coś było nie tak'

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.