Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęgło ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Problem ze Sienką 1.6. Mianowicie ciężko wbić jedynkę i wsteczny, czasem się w ogóle nie da, czasem ze zgrzytami, a czasem wchodzi normalnie. Zauważyłem też, że autko ma czasem tendencje do podjeżdżania sobie powolutku na sprzęgle. Ogólnie zachowuje się tak jakby sprzęgło nie działało do końca. Wszystko było w porządku i nagle coś się podziało (zaznaczam, że poprzedni właściciel robił sprzęgło w tamtym roku). Wystarczy podciągnąć trochę linke, czy na coś jeszcze zwrócić uwagę? Może miał ktoś z Was taką przypadłość .... stało się tak po godzinnym turlaniu się w korku :>

Napisano

W mojej Pauli na Weekend zapieka się linka sprzęgła. Chodzi twardo (po 2 miesiącach stania nawet nie drgnęła). Dlatego też co jakiś czas psikam w nią (od strony pedałów) WD-40 i od dłuższego czasu jest oky.

Więc jeżeli sprzęgło było robione rok temu to albo było bardzo kiepskie albo problem tkwi w lince, zacznij od przesmarowania i podciągnięcia.

Napisano

> Witam,

> Problem ze Sienką 1.6. Mianowicie ciężko wbić jedynkę i wsteczny, czasem się w ogóle nie da, czasem

> ze zgrzytami, a czasem wchodzi normalnie. Zauważyłem też, że autko ma czasem tendencje do

> podjeżdżania sobie powolutku na sprzęgle. Ogólnie zachowuje się tak jakby sprzęgło nie

> działało do końca. Wszystko było w porządku i nagle coś się podziało (zaznaczam, że poprzedni

> właściciel robił sprzęgło w tamtym roku). Wystarczy podciągnąć trochę linke, czy na coś

> jeszcze zwrócić uwagę? Może miał ktoś z Was taką przypadłość .... stało się tak po godzinnym

> turlaniu się w korku :

Coś mi się wydaje że niedługo linka powie pa pa.

Napisano

podciągnij na początek i zobaczysz co dalej będzie się działo

Napisano
  • Autor

> podciągnij na początek i zobaczysz co dalej będzie się działo

puki co podciągnąłem i chodzi już ok. Co będzie dalej zobaczymy smile.gif

Napisano

sieny tak mają, że trzeba regulować regulować i regulować aż łożysko przebije docisk i wymieniać i regulować dalej...

Napisano

> sieny tak mają, że trzeba regulować regulować i regulować aż łożysko przebije docisk i wymieniać i

> regulować dalej...

No może nie wszystkie tak mają. Jestem już hmm.... po chyba trzeciej wymianie linki i po każdym założeniu nowej, było tylko jedno podciągnięcie linki (tak po kilku dniach po założeniu) po jej ułożeniu i potem to już każda pracowała bez dodatkowej regulacji aż do zerwania się.

Napisano

a ja już mam 400000 km i wymieniłem dwa razy sprzęgło już i linka u mnie oryginalna siedzie jeszcze :-)

Napisano

> a ja już mam 400000 km i wymieniłem dwa razy sprzęgło już i linka u mnie oryginalna siedzie jeszcze

> :-)

O lince już pisałem. Przejechane mam ok. 130000 km a sprzęgło dalej działa.

Napisano

do 200000 km i wymiana przynajmniej u mnie tak było

Napisano

> do 200000 km i wymiana przynajmniej u mnie tak było

Do dwustu, to pewnie jeszcze linkę ze dwa razy wymienię hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.