Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana elementów z numerami nadwozia

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie jak zgodnie z przepisami wygląda wymiana elementów z numerami nadwozia ?

czy wymieniając np. pas przedni mogę sobie sam przenitować tabliczkę znamionową, co zrobić z np przegrodą lub progiem na którym jest numer nadwozia ?

Podobno wojewódzkie stacje diagnostyczne mogą nadawać numery i robić tabliczki, ale czy mogą np. zatrzeć stary numer i nadać poprzedni na elemencie z innego auta jak na wspawam ćwiartkę ?

Napisano

> Czy ktoś wie jak zgodnie z przepisami wygląda wymiana elementów z numerami nadwozia ?

> czy wymieniając np. pas przedni mogę sobie sam przenitować tabliczkę znamionową, co zrobić z np

> przegrodą lub progiem na którym jest numer nadwozia ?

> Podobno wojewódzkie stacje diagnostyczne mogą nadawać numery i robić tabliczki, ale czy mogą np.

> zatrzeć stary numer i nadać poprzedni na elemencie z innego auta jak na wspawam ćwiartkę ?

Troszkę dałeś mi do myślenia. Ostatnio wymieniałem pas przedni w bravce w ASO.

Część zamienną pozyskałem sam na szrocie, gość sprzedał mi za grosze.

W ASO zostawili na pasie tabliczkę taka jaka była, nie zwróciłem uwagi wcześniej na nią.

Z tego co czytałem po necie, to wszyscy to olewają, numery i tak są ponabijane w innych miejscach.

Napisano

> Czy ktoś wie jak zgodnie z przepisami wygląda wymiana elementów z numerami nadwozia ?

> czy wymieniając np. pas przedni mogę sobie sam przenitować tabliczkę znamionową, co zrobić z np

> przegrodą lub progiem na którym jest numer nadwozia ?

> Podobno wojewódzkie stacje diagnostyczne mogą nadawać numery i robić tabliczki, ale czy mogą np.

> zatrzeć stary numer i nadać poprzedni na elemencie z innego auta jak na wspawam ćwiartkę ?

elementy na których są numery nadwozia wymienia się po opinii rzeczoznawcy że takiej wymiany wymagają i tylko i wyłącznie na nowe , bez naniesionego numeru

po wymianie wydział komunikacji i okręgowa stacja kontroli pojazdu , nabijają tzw. krótki numer z oznacznikiem stacji która go nabiła i wydają nową zastępczą tabliczkę znamionową.

później wymiana dowodu rej. i adnotacja w karcie pojazdu

Napisano
  • Autor

> elementy na których są numery nadwozia wymienia się po opinii rzeczoznawcy że takiej wymiany

> wymagają i tylko i wyłącznie na nowe , bez naniesionego numeru

> po wymianie wydział komunikacji i okręgowa stacja kontroli pojazdu , nabijają tzw. krótki numer z

> oznacznikiem stacji która go nabiła i wydają nową zastępczą tabliczkę znamionową.

> później wymiana dowodu rej. i adnotacja w karcie pojazdu

dzięki.

no tylko jest problem, bo zostały wspawane inne numery... a w serwisie ćwiartek chyba nie sprzedają...

Napisano

> dzięki.

> no tylko jest problem, bo zostały wspawane inne numery...

No to masz spory problem, bo jak trafisz na dociekliwego misia na drodze, to sprzęt na parking depozytowy + grube tłumaczenie się...

> a w serwisie ćwiartek chyba nie

> sprzedają...

Takie coś to tylko w polen...

Napisano

> dzięki.

> no tylko jest problem, bo zostały wspawane inne numery... a w serwisie ćwiartek chyba nie

> sprzedają...

ćwiartek nie , ale poszczególne elementy ich składowych już tak ( podłużnice fartuchy ) pozostaje tylko ekonomiczny sens ich zakupu ...

generalnie wspawanie takiego elementu z numerem nadwozia z innego samochodu to działanie zagrożone odsiadką

Napisano
  • Autor

> generalnie wspawanie takiego elementu z numerem nadwozia z innego samochodu to działanie zagrożone

> odsiadką

prokurator właśnie tak samo twierdzi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to masz spory problem, bo jak trafisz na dociekliwego misia na drodze, to sprzęt na parking

> depozytowy + grube tłumaczenie się...

Nawet nie wiesz jak bardzo. Szarpanina od 2007 roku z prokuraturą i wyrok skazujący w Sądzie Rejonowym. Dopiero w Sądzie Okręgowym zapadł wyrok uniewinniający i zwracający samochód.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.