Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator (1.6 16v)

Featured Replies

Napisano

Witam:)

Jakieś dwa tygodnie temu padł mi altek (rozleciał się). Po krótkim rozeznaniu stwierdziłem, że nie będę kupował nowego, ( w sklepie nowy 800zł !!!). Kupiłem więc sobie na szrocie za nędzne 100zł, wymieniłem łożyska i wszystko gra... ale nie do końca. Pojawił się mały problemik, mianowicie pulsowanie ( co prawda delikatne ale chyba irytuje innych ) świateł. Razem ze światełkami pulsuje podświetlanie zegarów, zegarek i właściwie wszystko smile.gif. Czego to może być wina ? Czy altek z wersji ze wspomaganiem różni się czymś od tego, który jest zamontowany w gołych wersjach ? (zapytali mnie w sklepie czy mam wspome :| ). Wcześniej to nie występowało. Mimo, że jest to delikatne to chyba uciąża innym, bo czasem mi długimi nadają :> Mechanik sprawdzał napięcie na altku i niby też jest bardzo dobre. Pomóżcie myśleć hehe smile.gif

Napisano

takie tętnienie prądu może oznaczać, że za chwilę poleci regulator napięcia.

spróbuj może posprawdzać na początek wszystkie połączenia elektryczne od altka poprzez rozrusznik do akumulatora. można zrobić by-pass.

Napisano
  • Autor

> takie tętnienie prądu może oznaczać, że za chwilę poleci regulator napięcia.

> spróbuj może posprawdzać na początek wszystkie połączenia elektryczne od altka poprzez rozrusznik

> do akumulatora. można zrobić by-pass.

Czy jakby padał regulator, to pulsowanie występuje w każdym zakresie obrotów? (pytam, bo występuje to u mnie na niskich obrotach)

Napisano

bo wtedy najlepiej widać

Napisano
  • Autor

> bo wtedy najlepiej widać

Jeszcze tylko zapytam o tą różnicę bo to mnie zdziwiło:> wersja ze wspomaganiem lub bez? o co tu kaman?

Napisano

do wersji ze wspomaganiem jest mocniejszy altek, ale to nie przeszkadza w niczym

Napisano
  • Autor

> do wersji ze wspomaganiem jest mocniejszy altek, ale to nie przeszkadza w niczym

A to nie może być wina tego, że ja wspomaganie posiadam a altek może być od wersji bez wspomagania? (bo tego niestety nie wiem z jakiej wersji jest)

Napisano

altek do wersji bez wspomagania daje max prąd 65A. jak jest wspomaganie to jest większy prąd 75 albo 85A. to raczej nie ma znaczenia jaki altek założyłeś.

pulsowanie jest częstym zjawiskiem, nie tylko w P/S.

Napisano
  • Autor

> altek do wersji bez wspomagania daje max prąd 65A. jak jest wspomaganie to jest większy prąd 75

> albo 85A. to raczej nie ma znaczenia jaki altek założyłeś.

> pulsowanie jest częstym zjawiskiem, nie tylko w P/S.

dzięki wielkie smile.gif

Napisano

> A to nie może być wina tego, że ja wspomaganie posiadam a altek może być od wersji bez wspomagania?

> (bo tego niestety nie wiem z jakiej wersji jest)

Chyba bardziej chodzi o klimę niż wspomaganie grinser006.gif co do pulsowania to albo regiel lub mostek prostowniczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.