Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Objawy uszkodzonego modułu SIM i spr przebiegu vectry c

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich w środę jadę kupić Vectrę C GTS 1.8 2003 r . dużo czytałem na temat usterek maglownicy i modułu sim jakie objawu występują przy przy uszkodzeniu w/w elementów oraz jak można je sprawdzić, czy opłaca się podjechać do ASO w Koszalinie i to sprawdzić oraz czy odczytają przebieg samochodu z komputera silnika. Może ktoś z kolegów orientuje się jaki jest koszt wizyty w celu zdiagnozowania tych usterek w ASO. A i jeszcze jedno pytanie gdzie w oplu vectra c jest maglownica jak ją zlokalizować i ocenić jej stan (wycieki) Dzięki za pomoc

Napisano

nie wiem czy w Vectrze jest modul SIM czy bardziej CIM tak jak w astrze. Usterki tego modulu to np. problemy z kierunkowskazami, klaksonem, guziakmi sterujacymi na kierownicy itp. Bledy w module mozna sprawdzic tzw. tech-2. Ma go pewnie kazde ASO. Koszt zaleznie od punktu 70-150 PLN. Co do przebiegu to nigyd nie ma pewnosci czy jest on autentyczny. mozesz probowac uzyskac informacje z GM Polska odnosnie napraw gwarancyjnych auta i na tej podstawie ocenic jego autentycznosc. jesli ktos zna sie na oplach to kupujacy moze nawet nie poznac mimo komputera, ze przebieg zostal skrecony. (w astrze jest tak ze przebieg zapisywany jest komputerze silnika i hodometrze. roznica miedzy nimi jest chyba ok. 300 km. nie wiem jak to wyglada w vectrze)

p.s.

jak chcesz poczytać o uszkodzonym module CIM i objawach to zajrzyj na kacik astry.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> nie wiem czy w Vectrze jest modul SIM czy bardziej CIM tak jak w astrze.

Bardziej CIM. SIM to tylko w telefonach wink.gif

> Co

> do przebiegu to nigyd nie ma pewnosci czy jest on autentyczny. mozesz probowac uzyskac

> informacje z GM Polska odnosnie napraw gwarancyjnych auta i na tej podstawie ocenic jego

> autentycznosc. jesli ktos zna sie na oplach to kupujacy moze nawet nie poznac mimo komputera,

> ze przebieg zostal skrecony. (w astrze jest tak ze przebieg zapisywany jest komputerze silnika

> i hodometrze. roznica miedzy nimi jest chyba ok. 300 km. nie wiem jak to wyglada w vectrze)

W Vectrach też przebieg zapisuje się na liczniku i "na silniku". Można sprawdzić Techem2 lub OPCOMem.

Ta różnica ok. 300 km, to skąd masz takie informacje?

Bo ja mam na silniku dużo mniej niż na liczniku. A różnica wieksza niż ok. 300 km.

Napisano

> Bardziej CIM. SIM to tylko w telefonach

> W Vectrach też przebieg zapisuje się na liczniku i "na silniku". Można sprawdzić Techem2 lub

> OPCOMem.

> Ta różnica ok. 300 km, to skąd masz takie informacje?

> Bo ja mam na silniku dużo mniej niż na liczniku. A różnica wieksza niż ok. 300 km.

na silniku jest zawsze wiecej niz na liczniku. roznica moze siegac nawet 400-500km ale nigdy w dol. jak w dol to raczej cos bylo kombinowane

Napisano

> na silniku jest zawsze wiecej niz na liczniku. roznica moze siegac nawet 400-500km ale nigdy w dol.

> jak w dol to raczej cos bylo kombinowane

to mnie teraz zmartwiłeś, muszę w wolnej chwili jeszcze podpiąć się pod kompa i zobaczyć co tam mi się pokazuje.

Napisano

> na silniku jest zawsze wiecej niz na liczniku. roznica moze siegac nawet 400-500km ale nigdy w dol.

ja mam na hodo 166kkm a na liczniku 177kkm. Opony 225/45/17

czyli mam kręcone? Rocznik 2004 zlosnik.gif

Napisano

Jak ktoś zmieniał rozmiar kapci a nie przestawiał w kompie to może różnica rosnąć.

Napisano

> Jak ktoś zmieniał rozmiar kapci a nie przestawiał w kompie to może różnica rosnąć.

11 tysiecy w dol przy przebiegu 177 kkm ? bez jaj. roznice na oponach jaka masz 2-3% ? to wlasnie daje te 600 km ale nie 11 tysiecy. albo licznik wymieniany albo hodo zle skrecone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.