Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak "+" w zestawie wskaźników - licznik

Featured Replies

Napisano

Witam,

wczoraj wymieniałem sobie żarówki od podświetlenia licznika i po tej operacji nie działa mi: obrotomierz, wskaźniki paliwa i temp, oraz wszystkie kontrolki - akum, oleju, ręcznego itp.itd. Ponadto nie działa również podświetlenie przełączników na konsoli środkowej.

Generale rzecz ujmując gdzieś podział się "+", który powinien tam iść po załączeniu stacyjki.

Chcę jechać do elektryka, ale żeby nie szukał długo (bo nie mam na to czasu - i pieniędzy, żeby płacić mu za szukanie) dlatego bardzo Was proszę a w szczególności Lelka o podanie mi jaki kabel powinien wyjść ze stacyjki z "+" po zapłonie (mam na myśli kolor tego kabla) i jaki powinien dotrzeć do zestawu wskaźników oraz podświetlenia konsoli środkowej - oczywiście pytam o kolory.

P.S. chyba, że jest jeszcze jedna opcja, otóż jak wymieniałem te żaróweczki od podświetlenia to silnik był na chodzie i może przy wyjmowaniu licznika gdzieś coś się zwarło do czegoś i przepalił się bezpiecznik - jeżeli takowy występuje na "+" wychodzącym ze stacyjki. Jeżeli istnieje taki to bardzo proszę o podanie mi jego miejsca zainstalowania.

Pacjent to AF z 94r.

Napisano

> otóż jak wymieniałem te żaróweczki od podświetlenia to

> silnik był na chodzie i może przy wyjmowaniu licznika gdzieś coś się zwarło do czegoś

podejrzewam, że przy zakładaniu licznika zwarłes do masy i popaliłes te ścieżki na folii z tyłu licznika, wyjmij licznik i dokładnie je obejrzyj bo pewnie któras będzie maiła przerwę

Napisano

> bardzo Was proszę a w szczególności Lelka

A lelek bardzo prosi żebyś zmienił tytuł wątku na bardziej regulaminowy - związany z treścią posta i problemem wink.gif

> jaki kabel powinien wyjść ze stacyjki z "+" po zapłonie (mam na myśli kolor tego kabla)

Zasada w Asterce jest następująca: kable na których jest "+" po włączeniu zapłonu mają kolor czarny, "+" bez stacyjki kolor czerwony

> jaki powinien dotrzeć do zestawu wskaźników

czarny

> oraz podświetlenia konsoli środkowej

Nie jestem pewny, ale chyba też czarny.

Ale nie potrzebujesz kolorów kabli, bo to nie w kablach problem. Ta opcja jest własciwa:

> przy wyjmowaniu licznika gdzieś coś się zwarło do czegoś i przepalił się bezpiecznik - jeżeli takowy występuje na "+" wychodzącym ze stacyjki.

Takich bezpieczników jest kilka, każdy zabezpiecza jakiś obwód "po stacyjce"

> bardzo proszę o podanie mi jego miejsca zainstalowania.

Bezpieczniki, które Cię interesują masz pod klapką na wprost Twojego lewego kolana (jak siedzisz za kierownicą wink.gif ) . Ja obstawiam bezpiecznik F7.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Temat zmieniony.

po pracy lecę na parking sprawdzić bezpieczniki - mam nadzieję, że to będzie to.

Bo wiesz ja się przestraszyłem, jak zobaczyłem, że nie działa i myślałem, że jakiś kabelek się gdzieś poluźnił.

A jeszcze jedno pytanko - czy oprócz tej skrzynki bezpieczników, o której piszesz to czy w asterce są jeszcze gdzieś pochowane jakieś bezpieczniki - ale mam na myśli rozwiązania fabryczne oraz jak mam "rozkodować", który to jest bezpiecznik F7 - jak się tego szuka w tej skrzynce?

Napisano

> który to jest bezpiecznik F7 - jak się tego szuka w tej skrzynce?

na osłonie skrzynki bezpieczników jak odwrócisz jej wewnatrzna czesc do siebie to masz podane schematyczne oznaczenie obwodu z aktóry odpowiada dany bezpiecznik jak rowniez sa podane numerki- F7 to ten z numerkiem 7 czyli górny rzad siódmy z lewej

Napisano
  • Autor

> F7 to ten z numerkiem 7 czyli górny rzad siódmy z lewej

ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja obstawiam bezpiecznik F7.

> Pozdroofka

To było TO claps.gifok.gif893goodvibes.gifyay.gifyay.gif20.GIF20.GIFfacepalm%5B1%5D.giflizak.gifuzbroj_zlo.gif526.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.