Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cytryna C5 kilka pytań

Featured Replies

Napisano

witajcie

tak się motam pomiędzy 607 a C5 jak wygląda kwestia awaryjnej jazdy gdy padnie układ hydrauliczny zawieszenia? Czy diesel 90KM ma dwumasę czy nie? Z góry dzięki za porady.

Napisano

> zawieszenia? Czy diesel 90KM ma dwumasę czy nie? Z góry dzięki za porady.

wiekszosc 90 KM diesli dwumasy nie ma... aczkolwiek jazda tak ciezkim autem z 90 KM to nie bedzie szczyt marzen...

Poza tym obawiam sie, ze predzej spotkasz wersje z silnikiem 110 KM... a o 607 juz Ci pisalem zebys zajzal na odpowiednie forumi dowiesz sie wszystkiego... Jak pamietam koledzy nie polecali slabszych od 2.2 HDI smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> wiekszosc 90 KM diesli dwumasy nie ma... aczkolwiek jazda tak ciezkim autem z 90 KM to nie bedzie

> szczyt marzen...

wiem, ale ja nie muszę szaleć, auto jak się rozbuja do tych 140 zapinam tempomat i jadę.

Poza tym zawsze można chipować smile.gif

Napisano

> wiem, ale ja nie muszę szaleć, auto jak się rozbuja do tych 140 zapinam tempomat i jadę.

> Poza tym zawsze można chipować

to dalej bedzie okolo 110 KM nie wiecej sam mam zachipowany silnik 2.0 HDI w aucie sporo lzejszym od wspomnianej C5 czy 607 i powiem Ci ze szalu nie ma...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> to dalej bedzie okolo 110 KM nie wiecej sam mam zachipowany silnik 2.0 HDI w aucie sporo lzejszym

> od wspomnianej C5 czy 607 i powiem Ci ze szalu nie ma...

podjadę gdzieś do jakiegoś komisu udam klienta i poproszę o jazdę próbną. Chyba nie będzie szedł gorzej niż zafira a 125KM zagazowane.

Napisano

> witajcie

> tak się motam pomiędzy 607 a C5 jak wygląda kwestia awaryjnej jazdy gdy padnie układ hydrauliczny

Normalnie jedzie, tyle że bardzo obniżony i bez amortyzowania (opiera się na gumowych odbojnikach).

Hydrauliki w C5 nie należy się bać. Mówię tak z perspektywy 115 tys km przejechanych tym samochodem. Następny też będzie z hydro.

Natomiast muszę przyznać że 607 ma o klasę lepsze materiały w środku (porównuję z C5 1 generacji).

Napisano
  • Autor

> Normalnie jedzie, tyle że bardzo obniżony i bez amortyzowania (opiera się na gumowych odbojnikach).

no właśnie to chciałem wiedzieć, a jak nisko wtedy siada? I czy brak amortyzacji to tak jak jazda na max skręconym gwincie? grinser006.gif Bo niby się kiedyś tak jeździło ale gdybym tak miał wracać przez pół europy to by mi chyba plomby powypadały. Co ile wymienia się płyn w układzie? Jaki mniej więcej jego koszt i czy wymiana jest skomplikowana? Pompa jest samowystarczalna czy jest napędzana z napędu akcesoriów? Przepraszam za z pozoru głupie pytania ale po prostu nigdy nie spotkałem się z czymś takim.

Napisano

> no właśnie to chciałem wiedzieć, a jak nisko wtedy siada? I czy brak

> amortyzacji to tak jak jazda

> na max skręconym gwincie? Bo niby się kiedyś tak jeździło ale gdybym

> tak miał wracać przez

> pół europy to by mi chyba plomby powypadały.

początek filmu

kilkanaście km da się awaryjnie ostrożnie przejechać, kilkaset raczej nie, amortyzacji zero

> Co ile wymienia się płyn w układzie?

5 lat lub 200 tys km

> Jaki mniej

> więcej jego koszt i czy wymiana jest skomplikowana?

35 PLN/litr, litrów chyba 10 czy coś koło tego, wymiana tylko serwis, koszt usługi kilkaset PLN

> Pompa jest samowystarczalna czy jest

> napędzana z napędu akcesoriów? Przepraszam za z pozoru głupie

> pytania ale po prostu nigdy nie

> spotkałem się z czymś takim.

pompa ma własny silnik elektryczny

wszytko o C5 i 100 razy więcej znajdziesz tutaj

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.