Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik "szarpie"

Featured Replies

Napisano

Na trasie (20 km) pojawiło się kilka sekundowych "braków ciągu". Do końca trasy było ok. Po nocnym postoju i odpaleniu na biegu luzem szrpana praca silnika (jakby nie pracował któryś cylinder) i jasne dymienie z rury wydechowej nasilające się przy dodaniu gazu, jednak trudno wchodzi na obroty. Po przejechaniu kilku km jakby wrócił do normalnej pracy. Po kolejnym nocnym postoju uruchamiam. Slinik normalnie wchodzi na obroty. Za kilka godzin powtarzam znowu normalnie. Po kilku następnych godzinach chcę ruszać i znowu powtórka z szarpaniem silnika i dymieniem. FES nie wykrywa błędów silnika.

Ktoś podpowie co może Stilonkowi dolegać?

Napisano

> Na trasie (20 km) pojawiło się kilka sekundowych "braków ciągu". Do końca trasy było ok. Po nocnym

> postoju i odpaleniu na biegu luzem szrpana praca silnika (jakby nie pracował któryś cylinder)

> i jasne dymienie z rury wydechowej nasilające się przy dodaniu gazu, jednak trudno wchodzi na

> obroty. Po przejechaniu kilku km jakby wrócił do normalnej pracy. Po kolejnym nocnym postoju

> uruchamiam. Slinik normalnie wchodzi na obroty. Za kilka godzin powtarzam znowu normalnie. Po

> kilku następnych godzinach chcę ruszać i znowu powtórka z szarpaniem silnika i dymieniem. FES

> nie wykrywa błędów silnika.

> Ktoś podpowie co może Stilonkowi dolegać?

Podpinałeś auto pod komputer? Jakie błędy wyświetla?

Napisano

> Podpinałeś auto pod komputer? Jakie błędy wyświetla?

A czytasz co kolega napisał? nie ma błędów w sterowniku silnika

Napisano

Może EGR niedomagać. Lekkie niedomknięcie i szarpanie, dławienie plus dymek w efekcie. I nie zawsze pozostawi to po sobie błąd w ECU. jak Ci się chce możesz go wykręcić i obejrzeć. Jak będzie dużo syfu i trzpień nie będzie luźno chodził to wielce prawdopodobne, że masz przyczynę.

Napisano
  • Autor

> Może EGR niedomagać. Lekkie niedomknięcie i szarpanie, dławienie plus dymek w efekcie. ...

Bingo, dzięki Radauskas, to jest (był) powód mojego problemu.

Po kilkukrotnym puknięciu w zawór ten się zamknął. Na razie wyjąłem wtyczkę EGRa i silnik sobie pyrka jak zwykle to robił ;-)

Wcześniej próbowałem wstawić zaślepkę, ale nie chcą puścić śruby mocujące przewód karbowany. Jak udaje się je Wam bezpiecznie odkręcić (bo czeka mnie teraz pewnie walka z tym słynnym EGRem)?

Napisano

> Bingo, dzięki Radauskas, to jest (był) powód mojego problemu.

> Po kilkukrotnym puknięciu w zawór ten się zamknął. Na razie wyjąłem wtyczkę EGRa i silnik sobie

> pyrka jak zwykle to robił ;-)

> Wcześniej próbowałem wstawić zaślepkę, ale nie chcą puścić śruby mocujące przewód karbowany. Jak

> udaje się je Wam bezpiecznie odkręcić (bo czeka mnie teraz pewnie walka z tym słynnym EGRem)?

dobry klucz, silne łapy + zdecydowanie i jesteś w domu.

tam nie ma żadnej filozofii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.