Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Micra automat

Featured Replies

Napisano

Witam

Chodzi mi o micre z 95r z automatem ale to jest jakis cvt(obawiam sie ze to jakis cudak a nie zwykly automat) czy cos w tym rodzaju jesli chodzi o nazwe. Czy to jest problematyczna skrzynia?

Pomijam ze auto bardzo leciwe wiec i nawet manual moze juz pasc wink.gif

Napisano

> Witam

Witaj

> Chodzi mi o micre z 95r z automatem ale to jest jakis cvt(obawiam sie ze to jakis cudak a nie

> zwykly automat) czy cos w tym rodzaju jesli chodzi o nazwe. Czy to jest problematyczna

> skrzynia?

Mam coś takiego w Puncie II. Ogólnie skrzynia japońska. U mnie jest już tryb sekwencyjny 6 biegów. W trybie automatycznym pracuje dziwnie. np. jadąc 80km/h masz tam ok 2tyś obr. dajesz gazu obroty wzrastają powiedzmy do 3-4 tyś i dalej nic a prędkość nadal rośnie. Przy szybszym ruszaniu spod swiateł daje radę bo nie potrzebuje czasu na zmiane biegów. Coś podobnie jak w bzykach ale nie do końca wink.gif. Pare dni musiałem sie przyzwyczaić. Ogólnie nie moge złego słowa o skrzyni powiedzieć. Mi sie nie zdarzyło ale jak coś się sypnie w niej to i niestty będzie trzeba sypnąć groszem i to nie małym mad.gif

> Pomijam ze auto bardzo leciwe wiec i nawet manual moze juz pasc

Myśle że jak nie katowane to nie będzie sie sypać. Ogólnie japończycy dobre te skrzynie robią ok.gif

Napisano

> Witam

> Chodzi mi o micre z 95r z automatem ale to jest jakis cvt(obawiam sie ze to jakis cudak a nie

> zwykly automat) czy cos w tym rodzaju jesli chodzi o nazwe. Czy to jest problematyczna

> skrzynia?

Moja zonka teraz meczy micre 1.3 z 98r z taka wlasnie skrzynia i jak na razie jest bez problemowo. Skrzynia cvt jest bezstopniowa, dziala na tej samej zasadzie co przekladniew skuterach. Ja tylko nie moge znalezc informacji na temat wymiany oleju w tym ustrojstwie-na razie tylko opinie, ze sie nie wymienia

Napisano

> Witam

> skrzynia?

Znajomi mieli taka Micre K11 w automacie , nie pamietam ktory rok ale taka o jakiej mowisz przed liftem , i byli bardzo zadowoleni, auto mialo przebieg cos pod 300 tys km. Potem kupili Micre K12 i jak porównywali to mowili ze K11 w ogole im sie nie psul w porownaniu do nowej.

Napisano

> Ja tylko nie moge znalezc informacji na temat wymiany oleju w tym ustrojstwie-na razie tylko

> opinie, ze sie nie wymienia

Nie wiem jak w micrach ale w fiacie jest normalnie filtr oleju taki wkręcany. Oczywiście książka serwisowa nic nie mówi o wymianie filtra. Gdy kupiłem to Punto filtr był nie wymieniany od 10 lat(farba złuszczona nic nie filtrował) olej zresztą też nie był wymieniany od nowości. Gdy pojechałem do serwisu fiata nikt nie wiedział że takie coś było montowane w tych samochodach. Chodzili oglądali i niedowierzali. Przez 30min. szukali filtra w komputerze. A zamiast oleju do skrzyni CVT dawali zwykłego ATF'a. no.gif

Napisano

> Znajomi mieli taka Micre K11 w automacie

z automatem. sciana.gif

W automacie, to można mieć olej... i tryby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.