Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak odcinki na LPG.

Featured Replies

Napisano

Witam, może występować instalacja lpg która nie odcina zapłonu? Na noPb jest wink.gif

Napisano

> Witam, może występować instalacja lpg która nie odcina zapłonu? Na noPb jest

Zależy, która generacja.

Moja BRC SQ24 ma ustawioną odcinkę na 8krpm, ale komputer od noPB odetnie wcześniej, więc i na gazie będzie odcięcie.

Przy IIgen możliwe jest przekręcenie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Mam stary prosty silnik oplowski X16SZR więc pewnie jest I generacja-kupiłem auto i nic nie grzebałem w gazie. Na noPb odcinka jest przy 6,5 rpm na lpg wskazówka wychyliła się ponad 7 rpm i odpuściłem crazy.gif

Napisano

> Mam stary prosty silnik oplowski X16SZR więc pewnie jest I generacja-kupiłem auto i nic nie

> grzebałem w gazie. Na noPb odcinka jest przy 6,5 rpm na lpg wskazówka wychyliła się ponad 7

> rpm i odpuściłem

Kiedyś już na AK pisałem jak jest realizowana odcinka na noPB.

Upraszczając działa to tak, że ECU silnika zamyka/wyłącza wtryskiwacze, jak widać iskra jest nadal, na wszelki wypadek, żeby nie leciało niespalone paliwo do katalizatora.

Ja ECU 4gen nie dostanie z ECU noPB sygnału otwarcia wtryskiwaczy to ich nie otworzy, dlatego w tej konfiguracji odcinka jest.

Przy instalacjach bez wtryskiwaczy nie potrzeba tego sygnału, więc można kręcić jeśli ECU LPG nie ma funkcji odcięcia.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Mam stary prosty silnik oplowski X16SZR więc pewnie jest I generacja-kupiłem auto i nic nie

> grzebałem w gazie. Na noPb odcinka jest przy 6,5 rpm na lpg wskazówka wychyliła się ponad 7

> rpm i odpuściłem

Sterownik silnika odcina wtryskiwacze a nie zapłon, więc nie ma w tym nic dziwnego, skoro masz instalację mieszalnikową LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.