Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pamietacie moje problemy z Astra F? Podziekowania

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy pamietacie opisywane przeze mnie problemy z asterka, ktora zgasla nagle i za zadne skarby nie dawala sie uruchomic? Pierwszej proby podjal sie Kuner, ale po 3 miesiacach spasowal sprawdziwszy cala mechanike, za co naleza mu sie podziekowania waytogo.gif Mimo, ze asterka wrocila na sznurku pod dom, wiedzialem, ze nie wysypal sie rozrzad ani inne mechaniczne tematy. Nastepnie tematu podjelo sie kilku moich znajomych, ale nie dali rady. Troche bylem podlamany, bo nikt nie wiedzial o co chodzi. niewiem.gif

Kolejna osoba, ktora podjela sie proby zdiagnozowania problemu byl Doom, ktory przyjechal z drugiego konca Warszawy z wlasnym sterownikiem i wiazka do niego (u mnie jest X16SZ, on przywiozl komplet X16SZR). Podpial sie op-comem, ale nie bylo w ogole komunikacji ze sterownikiem, co skutecznie uniemozliwialo zdiagnozowanie problemu. Przepial cala wiazke na swoja, podpial swoj sterownik i po 7 miesiacach... astra zapalila wywolujac na mej twarzy szeroki usmiech biglaugh.gif Niestety trwal on krotko, bo nie wiadomo bylo co bylo przyczyna problemu (na moim sterowniku i wiazce wcaiz nei odpalal).

Kupilem drugi sterownik silnika, ktory pojechal do Huby sprawdzic czy da rade zdjac immo. Podjete proby nie zmienily stanu rzeczy - niezaleznie czy na moim starym czy na nowym, samochodu nie dalo sie urchomic (brak kontrolki silnika). Nie mniej jednak Hubie rowneiz naleza sie podziekowania za podjete proby.

Ostatnia osoba, ktora sie nade mne zlitowala i sama sie odezwala byl kolega Gryf2000, ktory sam zaproponowal swoja pomoc. Umowilismy sie na spotkanie i to co nastapilo podczas tego spotkania pozytywnie rozlozylo mnie na lopatki. Tak profesjonalnego podejscia do tematu dawno nie widzialem - samochod, ktory w bagazniku ma same skrzynki z elemenatmi elektryczno-elektronicznymi i czlowiek, ktory to wszystko ogarnia. Gryf2000 wzial schemat w reke, miernik, przeswietlil wszystkie polaczenia stwierdzil brak pradu w jednym miejscu i po 2 minutach znalazl przerwany przewod w wiazce glownej icon_eek.gif Zajelo mu to doslownie 2 minuty!!! Moja pomoc ograniczyla sie jedynie do odganiania komarow, ktore ciely jak najete.

Po kolejnych 3 minutach problem zostal usuniety, a samochod odpalil za pierwszym razem!!! Solidnosc podejscia na problemu jaka zaprezentowal i sposob usuniecia usterki spokojnie pozwala mi polecic go kazdemu, ktoa ma ciezki przypadek ze swoim samochodem. Gryf - jeszcze raz dziekuje bardzo za pomoc. waytogo.gif

Nie mialem okazji podziekowac wszystkim wczesniej ze wzgledu na wakacje, na ktorych bylem. Nie mniej jednak pamietam o wszystkich, ktorzy mieli swoj wklad w doprowadzneie samochodu do stanu sprawnosci (dzisiaj przyjechalem nim do pracy), wiec jeszcze raz wszystkim na raz duze DZIEKUJE! 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.