Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra g coś brzęczy w silniku błędy p0200 p0110

Featured Replies

Napisano

Więc Tak jak napisałem pojawiły się dwa błędy p0200 p0110 do tego jeszcze coś brzęczy w silniku auto jak ma delikatnie ciężej na wolnych obrotach słychać jakieś brzęczenie na podczas ruszania pod jakąś górkę itd .Dodam że auto ma od niedawna założoną instalację gazową kme .Check zapala się na parę sekund i gaśnie .Co to za błędy od czego zacząć z góry dzięki za pomoc .Auto to astra g 1,6 16v 98r

Napisano
  • Autor

Tak oczywiście sprawdzałem na gazie i benzynie jest tak samo .

Napisano

Błędy dotyczą uszkodzeń w obwodach wtryskiwacza(y) i czujnika temp. powietrza zasysanego. Ja, na początek podpiąłbym się woltomierzem pod sondę lambda i sprawdził skład mieszanki podczas tego brzęczenia. A potem wykręcił świece i je obejrzał.

A w ogóle to jak byś opisał dokładniej to brzęczenie? szybkie stukanie, szum, tarcie, metaliczne, czy głuche, niezależnie od stopnia nagrzania silnika?

Napisano
  • Autor

Więc tak świece ok sprawdziłem ,na początku myślałem że coś się w tłumniku stało dźwięk jest taki jakby coś w wydech wpadło i dzwoniło .Nie jestem pewien czy tak usterka nie wystąpiła po założeniu instalacji lpg .

Napisano

mialem to samo, astr G 1.4 16v, nie pamietam co to bylo, ale pamietam, ze wymienilem tlumiki, katalizator na strumienice, swiece, czuknik spalania stukowego, lambde, o piszac to juz sobie przypomnialem;) wymienilem caly modul zaplonowy DIS i chyba przeszlo ze stukaniem, a podjechalem do Auto Gaz Centrum w Zgierzu gdzie produkuje DIEGO / Sirocco i tam koles jezdzil ze mna i caly dzien dlubal przy aucie, zmienil listwe wtryskowa na model jak to powiedzial amerykanski, z wieksza srednica wtryskow i chyba wszystko wrocilo do normy... a pamietam tez, ze checka wywalalo mi pod obciazeniem, a madry gazownik w KAtwoicach na Kolejowej odcial mi checka he he he;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.