Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy nr nadwozia

Featured Replies

Napisano

Jest sobie punto mk1 rocznik 97 - samochód idzie do sprzedaży lub złomowania, samochód zarejestrowany jest na firmę. Nr nadwozia znajdujący sie na podłodze po stronie pasażera jest skorodowany i nie do odczytania, ale pod pokrywą silnika na tabliczce znamionowej jest nr nadwozia wybity, tabliczka jest oryginalnie zamocowana.

1. Czy w tej sytuacji konieczne jest nabijanie nowego nr nadwozia?

2. Czy przy złomowaniu "złomiarz" może mnie odesłać na drzewo, bo nr na podłodze jest nie czytelny, a tabliczki znamionowej nie uzna?

3. Ile kosztować będzie mniej więcej nabicie nowych numerów nadwozia: papierologia w UM + rzeczoznawca (czy jest konieczny, bo przecież nr na tabliczce znamionowej jest) + 2 badania techniczne (przed i po nabiciu - tak przynajmniej do tej pory wyczytałem)

Napisano

> Jest sobie punto mk1 rocznik 97 - samochód idzie do sprzedaży lub złomowania, samochód

> zarejestrowany jest na firmę. Nr nadwozia znajdujący sie na podłodze po stronie pasażera jest

> skorodowany i nie do odczytania, ale pod pokrywą silnika na tabliczce znamionowej jest nr

> nadwozia wybity, tabliczka jest oryginalnie zamocowana.

> 1. Czy w tej sytuacji konieczne jest nabijanie nowego nr nadwozia?

> 2. Czy przy złomowaniu "złomiarz" może mnie odesłać na drzewo, bo nr na podłodze jest nie czytelny,

> a tabliczki znamionowej nie uzna?

> 3. Ile kosztować będzie mniej więcej nabicie nowych numerów nadwozia: papierologia w UM +

> rzeczoznawca (czy jest konieczny, bo przecież nr na tabliczce znamionowej jest) + 2 badania

> techniczne (przed i po nabiciu - tak przynajmniej do tej pory wyczytałem)

mi sie wydaje ze zlomiarz nie bedzie sprawdzal tego.zalezy jak sie dogadasz. zawszE mozesz powiedziec dlatego chcesz go zezlomowac bo rdzewieje caly

Napisano

> Jest sobie punto mk1 rocznik 97 - samochód idzie do sprzedaży lub złomowania, samochód

> zarejestrowany jest na firmę. Nr nadwozia znajdujący sie na podłodze po stronie pasażera jest

> skorodowany i nie do odczytania, ale pod pokrywą silnika na tabliczce znamionowej jest nr

> nadwozia wybity, tabliczka jest oryginalnie zamocowana.

> 1. Czy w tej sytuacji konieczne jest nabijanie nowego nr nadwozia?

> 2. Czy przy złomowaniu "złomiarz" może mnie odesłać na drzewo, bo nr na podłodze jest nie czytelny,

> a tabliczki znamionowej nie uzna?

> 3. Ile kosztować będzie mniej więcej nabicie nowych numerów nadwozia: papierologia w UM +

> rzeczoznawca (czy jest konieczny, bo przecież nr na tabliczce znamionowej jest) + 2 badania

> techniczne (przed i po nabiciu - tak przynajmniej do tej pory wyczytałem)

wyluzuj ...

jedź do " złomiarza "

powiedz że chcesz 1 zeta ...

to nawet nie sprawdzi czy odpala tylko odrazu go widlakiem szarpnie hehe.gif

i zapomnij o kaszalocie ...

złom jest po 70...80 gr. aktualnie ...

Napisano
  • Autor

> wyluzuj ...

> jedź do " złomiarza "

> powiedz że chcesz 1 zeta ...

> to nawet nie sprawdzi czy odpala tylko odrazu go widlakiem szarpnie

> i zapomnij o kaszalocie ...

> złom jest po 70...80 gr. aktualnie ...

ze wstępnej rozmowy ze złomiarzem zaproponował 200-300 zł, dlatego próbuję go jeszcze jakoś sprzedać, jak sie nie uda, to pojedzie na szrot.

Napisano

jedź i oddaj na złom, koszt nabijania numerów to 350 zł... i jest potrzebny rzeczoznawca

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.