Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przywitać się chciałem - Twingo II DCi 2010 r

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Kupiłem żonce samochód, Twingo II 1.5 DCi 64 KM. Jest to drugie auto w rodzinie więc taka mała pszczoła w zupełności wystarczy. Mieliśmy już kiedyś Twingo I i oprócz lichego silnika C3G był to sympatyczny samochodzik z duszą smile.gif Twingo II według mnie tej duszy już nie ma, ale mimo wszystko to bardzo fajne, zgrabne miejskie toczydełko w śmiesznych cenach, więc po wielu przebojach z fiatami postanowiliśmy definitywnie odciąć się od tej marki.

Fakt znajdą się tacy co stwierdzą ,,zamienił stryjek....... na kijek'', ale czas pokaże co będzie się działo.

Jako, że samochód jest prawie nowy (gwarancja fabryczna i 21 tys przebiegu) zakładam, że przy przebiegach rocznych rzędu 10-15 tys km będzie to samochód na lata.

Przy okazji mam do Was kilka pytań:

- Silnik DCi 64 KM posiada dwumasę czy nie?

- Ktoś ma podobny silnik i dłubał w nim softa? Jakie możliwości i wrażenia po? Wiem, że to malutki dieselek zdaje się, że nawet bez coolera więc rezerwy małe, ale pewnie da się zrobić z 15-20 KM i z 30 Nm tak by żwawiej się poruszał.

- Chcę odciąć EGR bo na dłuższą metę zasyfia kolektor itp, jakieś problemy czy raczej standard jak w dieslu ? Oczywiście usunę go programowo nie tylko zaślepiając.

- Jak sprawuje się ten układ wtryskowy ? Jakieś magiczne sztuczki by jeździł (olej do paliwa itp.) czy po prostu lać i jechać ?

Ogólnie co sądzicie o samochodzie?

Pozdrawiam Wszystkich.

Napisano

> Ogólnie co sądzicie o samochodzie?

Nareszcie kolejne Twingo II na AK. smile.gif

Moja rodzicielka wozi się takim benzyniakiem z 2008r. i jest to całkiem wdzięczne auto. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Juzu, ale odzew, nie wszyscy razem grinser006.gif , widzę, że Twingo II to bardzo popularny model na tym kąciku biglaugh.gif znaczy pewnie dobry i dobrze wybrałem biglaugh.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ok trochę to trwało, bo Pi....ny handlarzyna z Katowic zrobił mnie w bambus i nie chciał dać akcyzy..... ale, już jeździ, i to całkiem nieźle.

Moja rodzina zachwycona jest Twingo II smile.gif Wczoraj pierwsze wyniki spalania i rogal od ucha do ucha - okolice 4 litrów gnojówki na 100 km to wynik godny pozazdroszczenia.

Minusy- cóż, wyciszenie zwłaszcza tylnych nadkoli, ale damy radę. Zamawiam maty wygłuszające i coś się z tym fantem zrobi.

Generalnie wydaje się , iż pomimo sporych trudności z handlarzem , będzie to jeden z bardziej udanych zakupów.

Niedługo ...... soft, i zobaczymy co się będzie działo smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.