Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

elektryka

Featured Replies

Napisano

dziś siadł mi silniczek tylnej wycieraczki i wentylator nagrzewnicy - w jednym momencie, wszystkie bezpieczniki są OK :<

zmieniałem silniczek wycieraczki z innym i... dalej nie działa

a jak się przesuwa suwak od wentylatora (1-2-3) to normalnie przygasa trochę podświetlenie sygnalizując pobór prądu - do czego ? oslabiony.gif

w którym miejscu zlokalizowana jest wtyczka do wentylatora?

Napisano

a to przypadkiem nie było pod jeden przekaźnik podłączone? bo coś mi się zdaje o ile dobrze pamiętam że to ma ten sam przekaźnik, może on padł?

Napisano
  • Autor

> a to przypadkiem nie było pod jeden przekaźnik podłączone? bo coś mi się zdaje o ile dobrze

> pamiętam że to ma ten sam przekaźnik, może on padł?

właśnie pojęcia nie mam, do tego na schematach elektrycznych z 'sam naprawiam' nie ma zaznaczonych przekaźników :|

Napisano

> właśnie pojęcia nie mam, do tego na schematach elektrycznych z 'sam naprawiam' nie ma zaznaczonych

> przekaźników :|

tam schemat to w ogóle porażka, to sprawdź przekaźniki może to któryś z nich nie działa

Napisano
  • Autor

> tam schemat to w ogóle porażka, to sprawdź przekaźniki może to któryś z nich nie działa

do elektryki niestety mam dwie lewe ręce i nie mam pojęcia za bardzo jak to sprawdzić

btw, znalazłem takie coś

http://www.fiatuno.pl/index.php?idg=781

ja na E3 mam mostek

Napisano
  • Autor

> no to ja nie mam pomysłu co to może być

nie orientujesz się gdzie wpięta jest wtyczka lecąca bezpośrednio od wentylatora nagrzewnicy?

może by wentylator podpiąć na krótko i sprawdzić czy się przypadkiem nie sfajczył

Napisano

zrób nura pod deskę, zdejmij osłonę zaworu nagrzewnicy i tam znajdziesz kabel od wentylatora smile.gif gdzieś tam jest też wtyczka coby go rozpiąć

Napisano
  • Autor

> zrób nura pod deskę, zdejmij osłonę zaworu nagrzewnicy i tam znajdziesz kabel od wentylatora

to jeszcze mi powiedz przy okazji mistrzu kolejność kabli (kolorkami) w obu kostkach stycznika tylnej klapy smile.gif

dobra, jestem nie nomralny

o pierwszej w nocy z latarką przed blokiem grzebałem w kablach, i doszedłem do jednej rzeczy - z tyłu w klapie walnięty jest stycznik

jeszcze tylko wentylator nagrzewnicy, odpiąłem od niego kable i teraz jak przesuwam suwak to nie ma to najmniejszego wpływu na świecenie się kontrolek - możliwe że padł wentylator?

Napisano

> to jeszcze mi powiedz przy okazji mistrzu kolejność kabli (kolorkami) w obu kostkach stycznika

> tylnej klapy

> dobra, jestem nie nomralny

> o pierwszej w nocy z latarką przed blokiem grzebałem w kablach, i doszedłem do jednej rzeczy - z

> tyłu w klapie walnięty jest stycznik

> jeszcze tylko wentylator nagrzewnicy, odpiąłem od niego kable i teraz jak przesuwam suwak to nie ma

> to najmniejszego wpływu na świecenie się kontrolek - możliwe że padł wentylator?

mozliwe, moj zrobil mi podobnego zonka, sprobuj go obrocic, powinien isc leciutko, jezeli daje opor to sie zatarl, ale istnieje tez mozliwosc ze dostal zwarcia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.