Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Badanie techniczne stare moto

Featured Replies

Napisano

Motocykl rok prod. 1978... ostatnie badanie techniczne w 1986... być może niedługo uda się ukończyć (wreszcie zlosnik.gif) reanimację i będzie można podejść do badania technicznego. Ale zacząłem się zastanawiać, czy to badanie moto przejdzie, skoro fabrycznie nie ma kierunkowskazów hmm.gif

Zarejestrowany jest jeszcze na stare, czarne tablice - w każdym razie nie na żółte - w takim wypadku muszę założyć kierunkowskazy?? hmm.gif

Napisano

Nie musisz. nono.gif

Jeżeli stan pojazdu (w tym przypadku moto) jest kompletny, tzn. taki, jaki był w latach produkcji.

Ojciec kolegi swego czasu (ładnych pare lat temu) jeździł "skarpetą - łapanką" 104 czy nawet 103. Nie miała z prozodu pasów bezpieczeństwa, a przeglądy przechodziła. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie musisz.

> Jeżeli stan pojazdu (w tym przypadku moto) jest kompletny, tzn. taki, jaki był w latach produkcji.

> Ojciec kolegi swego czasu (ładnych pare lat temu) jeździł "skarpetą - łapanką" 104 czy nawet 103.

> Nie miała z prozodu pasów bezpieczeństwa, a przeglądy przechodziła.

ok.gif O to dobra wiadomość... nie chce mi się dorabiać instalacji a przede wszystkim kombinować z mocowaniem kierunków ok.gif

Napisano

> O to dobra wiadomość... nie chce mi się dorabiać instalacji a przede wszystkim kombinować z

> mocowaniem kierunków

nic takiego ...

pojazd ma spełniać wymagania z momentu wypuszczenia go na drogi smile.gif

Napisano

Nie musisz nic zakładać. Pojazd musi spełniać te wymogi jakie obowiązywały w czasie jego produkcji. Gdyby było inaczej Syreny 104 nie przechodziłyby przeglądów ze względu na brak pasów.

Napisano
  • Autor

> Nie musisz nic zakładać. Pojazd musi spełniać te wymogi jakie obowiązywały w czasie jego produkcji.

> Gdyby było inaczej Syreny 104 nie przechodziłyby przeglądów ze względu na brak pasów.

ok.gif

Napisano

jesteście pewni? Ostatnio w motorze czytałem, że żółte światła mijania są zakazane, i nie ma znaczenia czy auto takie wyprodukowano wcześniej i wtedy było ok... więc nie wiem jak to jest do końca

Napisano
  • Autor

> jesteście pewni? Ostatnio w motorze czytałem, że żółte światła mijania są zakazane, i nie ma

> znaczenia czy auto takie wyprodukowano wcześniej i wtedy było ok... więc nie wiem jak to jest

> do końca

O masz...już się ucieszyłem, że położe instalację zgodną ze schematem z epoki, a Ty zaczynasz wątpić... z drugiej strony kierunkowskazy by się pewnie przydały, ale ja przecież zamierzam raz na jakiś czas odbyć tylko krótką przejażdżkę a nie jeździć po mieście...

Napisano

> O masz...już się ucieszyłem, że położe instalację zgodną ze schematem z epoki, a Ty zaczynasz

> wątpić...

spokojnie, za kilka minut pewnie wszystko wyjaśnimy smile.gif

Napisano

> jesteście pewni? Ostatnio w motorze czytałem, że żółte światła mijania są zakazane, i nie ma

> znaczenia czy auto takie wyprodukowano wcześniej i wtedy było ok... więc nie wiem jak to jest

> do końca

Żółte selektywne JEST OK. Nie wiem dlaczego jakieś barany zabroniły jego używania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.