Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aveo 2004 wymiana radia na fabryczne.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ponieważ spędzam ostatnio dużo czasu w aucie postanowiłem przypomnieć sobie słówka angielskie.

Problem polega na tym, że moje Aveo jest z 2004 i ma fabrycznie dołożone radio Blaupunkta, które działa OK ale nie ma mp3.

Może ktoś już to przerabiał i mi pomoże.

Fabrycznie montowane radia w Aveo z późniejszych lat produkcji są dwa razy większe i mają mp3. Używane można kupić za 250 - 500pln.

Czy fizycznie bez większych przeróbek da radę zamontować takie fabryczne radio do mojego Aveo?

Wygląd kokpitu w mojej wersji i w wersji po faceliftingu są różne. Pytanie czy rozstaw śrub, okablowanie itd umożliwia w prosty sposób przekładkę czy nie?

A może nie warto w ogóle brać takiego rozwiązania pod uwagę i kupić inny firmowy radioodtwarzacz z USB, bo to fabryczne radio chyba nie ma tego złącza.

USB byłoby najlepszym, z mojego punktu widzenie, rozwiązaniem.

Pozdrawiam MK

Napisano

To jest 2 DIN w T200 tez bylo. Tylko ciut inne

2006-Chevrolet-Aveo-04124471990005.jpg

Tu jest to nowsze. Ale czy ono ma USB? hmm.gif Na pewno ma AUX ale i fablryczny blaupunkt tez ma.

Chev_AVEO-radio.jpg

Samo mocowanie i kable to pikus bo kupisz ramke metalowa ale juz ta ramka w ksztalcie U sprawia problem. Nie pamietam ale samo radio tez ma inny ksztalt. Ja odposcilem bo nie za bardzo pasowala. Trzeba metoda prob i bledow dopasowac ramke w ksztalcie U zeby druciarstwa nie bylo.

Napisano
  • Autor

Witaj,

Dzięki za odpowiedz. Ja też sobie odpuszczam. Nie cierpie druciarstwa. Zastanawia mnie to wejście AUX którego nie mam nigdzie wyprowadzonego.

Pytanie czy jest ono gdzieś okablowane z tyłu czy trzeba kupić kostkę i je dopiero wyprowadzić. No i jak dobrać się do tego radia. Czy wystarczy wyjąć kieszeń dolną i da radę dołączyć kostkę z AUX czy trzeba wyjmować całe radio?

Pozdrawiam MK

Napisano

to wyjście aux masz z tyłu radia, musisz dokupić kabelek z kostką tzw mini iso i wpiąc z tyłu jednocześnie drugi koniec tego kabelka bedzie miał np. wejscie usb.

Napisano

> Witaj,

> Dzięki za odpowiedz. Ja też sobie odpuszczam. Nie cierpie druciarstwa. Zastanawia mnie to wejście

> AUX którego nie mam nigdzie wyprowadzonego.

> Pytanie czy jest ono gdzieś okablowane z tyłu czy trzeba kupić kostkę i je dopiero wyprowadzić. No

> i jak dobrać się do tego radia. Czy wystarczy wyjąć kieszeń dolną i da radę dołączyć kostkę z

> AUX czy trzeba wyjmować całe radio?

> Pozdrawiam MK

Podwaz ramke w ksztalcie U. Jak ja wyjmiesz to bedziesz mial sruby do odkrecenia. Odkrecasz radio i ta polke pod spodem i mozesz wyjac radio. Aux jest z tylu mozna poscic kabel do schowka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.