Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RESET BSI C4 Picasso

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy ktos moglby mi doradzic jak bezpiecznie dokonac resetu bsi w moim autku ? (C4 Picasso.)

Dziekuje,

Mareko

Napisano

> Witam,

> Czy ktos moglby mi doradzic jak bezpiecznie dokonac resetu bsi w moim autku ? (C4 Picasso.)

> Dziekuje,

> Mareko

A po co to chcesz robić?

Napisano
  • Autor

> A po co to chcesz robić?

Lexia mi pokazuje jakis dziwny blad F000 - sterownik silnika milczy na CAN.

Pomyslalem ze reset pomozer usunac ten blad bo program diagnostyczny nie moze a auto wyglada na zdrowe. Wszystko dziala i jest OK.

Napisano

1) Prawdy dowiesz sie w serwisie

2) Blad F000 moze (ale nie musi) oznaczac, ze sprzet/soft, ktorym odczytujesz nie jest odpowiedni do tej operacji, bo sam blad oznacza brak komunikacji skrzynki bezpiecznikow przez CAN, ale to musialby ktos konkretnie grzebac w tym aucie wczesniej.

Napisano
  • Autor

> 1) Prawdy dowiesz sie w serwisie

Mam wątpliwosci, patrząc na dotychczasowe dokonania ASO w tym aucie.

Ostatnio koles nie potrafil nawet odpalic mojego auta (rutynowa procedura, pedal na hamulec, dzwignia w pozycja N) i nie wygladal na praktykanta.

> 2) Blad F000 moze (ale nie musi) oznaczac, ze sprzet/soft, ktorym odczytujesz nie jest odpowiedni

> do tej operacji, bo sam blad oznacza brak komunikacji skrzynki bezpiecznikow przez CAN, ale to

> musialby ktos konkretnie grzebac w tym aucie wczesniej.

Nikt nic nie grzebal przy bezpiecznikach. Jedyne co zrobilem to podpialem do plusa aku i masy przewod, ktory poprowadzilem na tyl do gniazda przyczepy. Sluzy on do ladowania aku przyczepy podczas jazdy.

Napisano

> Mam wątpliwosci, patrząc na dotychczasowe dokonania ASO w tym aucie.

> Ostatnio koles nie potrafil nawet odpalic mojego auta (rutynowa procedura, pedal na hamulec,

> dzwignia w pozycja N) i nie wygladal na praktykanta.

> Nikt nic nie grzebal przy bezpiecznikach. Jedyne co zrobilem to podpialem do plusa aku i masy

> przewod, ktory poprowadzilem na tyl do gniazda przyczepy. Sluzy on do ladowania aku przyczepy

> podczas jazdy.

to w którym ty aso byłeś icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> to w którym ty aso byłeś

ASO Opole

Napisano

> Lexia mi pokazuje jakis dziwny blad F000 - sterownik silnika milczy na CAN.

> Pomyslalem ze reset pomozer usunac ten blad bo program diagnostyczny nie moze a auto wyglada na

> zdrowe. Wszystko dziala i jest OK.

nic nie rób, to fałszywa usterka oprogramowania modułu BSM , jest to usterka nizgodnosci softu , takie info otrzymałem kiedyś z platformy technicznej PSA kiedy uczepiulem sie tego problemu w jednym z C4 jeszcze na gwarancji

olej to i nie zwracaj na ten bład uwagi

Napisano
  • Autor

> nic nie rób, to fałszywa usterka oprogramowania modułu BSM , jest to usterka nizgodnosci softu ,

> takie info otrzymałem kiedyś z platformy technicznej PSA kiedy uczepiulem sie tego problemu w

> jednym z C4 jeszcze na gwarancji

> olej to i nie zwracaj na ten bład uwagi

Znaczy sie jaka niezgodnosc softu ? Chodzi o interfejs kupiony na allegro (ale to by bylo raczej hardware) czy wersje lexii/diagboxa ?

Orentujesz sie czy Lexia potrafic zmienic przebieg auta ?

Napisano

> Znaczy sie jaka niezgodnosc softu ? Chodzi o interfejs kupiony na allegro (ale to by bylo raczej

> hardware) czy wersje lexii/diagboxa ?

> Orentujesz sie czy Lexia potrafic zmienic przebieg auta ?

nie do "naprawy licznika" trzeba inne urzadzenie.

pozatym przebieg zapisywany jest zarówno na liczniku jak i bsi.

Napisano
  • Autor

> nie do "naprawy licznika" trzeba inne urzadzenie.

> pozatym przebieg zapisywany jest zarówno na liczniku jak i bsi.

to nie wiedzialem ze w bsi takze, co sie stanie w przypadku wymiany licznika ? bedzie konflikt miedzy bsi a licznikiem jesli beda inne wskazania ?

Napisano

> to nie wiedzialem ze w bsi takze, co sie stanie w przypadku wymiany licznika ? bedzie konflikt

> miedzy bsi a licznikiem jesli beda inne wskazania ?

Wyświetli sie wiekszy przebieg. albo z bsi albo z licznika

Napisano
  • Autor

> Wyświetli sie wiekszy przebieg. albo z bsi albo z licznika

ale nie bedzie zadnych konfliktow z reszta auta ?

Napisano

> ale nie bedzie zadnych konfliktow z reszta auta ?

nie

Napisano

> Znaczy sie jaka niezgodnosc softu ? Chodzi o interfejs kupiony na allegro (ale to by bylo raczej

> hardware) czy wersje lexii/diagboxa ?

> Orentujesz sie czy Lexia potrafic zmienic przebieg auta ?

nie chodzi o interfejs , chodzi i soft w module osprzetu silnika BSM , jest niedopasoway to tego modelu , ale jak pisze to jest falszywa usterka , takie wychodzily z fabryki i nie nalezy podejmowac interwencji w ww błedem

Napisano
  • Autor

> nie chodzi o interfejs , chodzi i soft w module osprzetu silnika BSM , jest niedopasoway to tego

> modelu , ale jak pisze to jest falszywa usterka , takie wychodzily z fabryki i nie nalezy

> podejmowac interwencji w ww błedem

Czy jest na tym forum jakas opcja "postaw userowi piwo" lub cos innego w ten deseń ? :D

Waldi - jesteś pierwszym gościem ktory to wreszcie pieknie wyjasnil i zdiagnozowal. Prawie 2 tygodnie szukania w necie i po forach i różne mądrusie sie wypowiadaly. A ja wlasnie cos takiego podejrzewalem. Bo autko zdrowe.

Napisano

> Czy jest na tym forum jakas opcja "postaw userowi piwo" lub cos innego w ten deseń ? :D

> Waldi - jesteś pierwszym gościem ktory to wreszcie pieknie wyjasnil i zdiagnozowal. Prawie 2

> tygodnie szukania w necie i po forach i różne mądrusie sie wypowiadaly. A ja wlasnie cos

> takiego podejrzewalem. Bo autko zdrowe.

spoko smile.gif luz

Napisano
  • Autor

> spoko luz

Waldi a powiedz mi jeszcze czy w moim C4 Picasso odlaczenie akumulatora wiąże sie z jakimis komplikacjami typu programowanie immobilazera, czy innymi ?

Napisano

> Waldi a powiedz mi jeszcze czy w moim C4 Picasso odlaczenie akumulatora wiąże sie z jakimis

> komplikacjami typu programowanie immobilazera, czy innymi ?

odpięcie aqu nie ma wpływu na immo

Napisano

> Waldi a powiedz mi jeszcze czy w moim C4 Picasso odlaczenie akumulatora wiąże sie z jakimis

> komplikacjami typu programowanie immobilazera, czy innymi ?

nie, tylko trzeba szyby przyuczyc do trybu auto i ustawic date i stacje w radiu , tak pozatym nic , a i po podlaczeniu aku trzeba czekac min 1 minute na inicjacje BSI bo immo nie pusci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.