Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cinquecento swap 900 -> 1.1 ccs

Featured Replies

Napisano

Jako że jestem nowy na forum wypada się pierw przywitać więc - Siema :D

Mianowicie. Wrzuciłem do swojego cieniasa (dotychczas 900 na wtrysku), silnik 1.1 od ccs-a. Wiązka została od 900 tak samo jak komp, sonda, pompa paliwa, wydech od kata w tył. Wszystko pięknie ładnie silnik pali, jednak gdy jadę po chwili zaświeca się kontrolka od wtrysku po czym gaśnie, znowu świeci, gaśnie i tak w kółko. Silnik jak nie świeci kontrolka ładnie kręci się do końca, rozpędza się elegegancko, jak się zaświeci to odcina przy średnich obrotach. I tu moje pytanie czy sonda i pompa paliwa pasują do 1.1 czy to może być ich wina. Z kompem słyszałem różnie jedni mówili że obsługuje 1.1, drudzy mówią że jest inny, podłaczałem od 1.1 i silnik w ogóle nie odpalał (tam podobno 2 piny w wtyczce są inaczej). I zastanawiam się czy wydech ma coś z tym wspólnego bo niby ma mniejszą średnicę trochę i może nie nadążać wydalać spalin przez co sonda może świrować. Nie mam katalizatora.

Jeszcze jedno pytanko do ludzi z krakowa, gdzie znajdę jakiegoś speca który zajmuje się diagnostyką fiatów, żeby wpiąć się do kompa zobaczyć co i jak wink.gif

Z góry dzięki wielkie!

Napisano

> Jako że jestem nowy na forum wypada się pierw przywitać więc - Siema :D

> Mianowicie. Wrzuciłem do swojego cieniasa (dotychczas 900 na wtrysku), silnik 1.1 od ccs-a. Wiązka

> została od 900 tak samo jak komp, sonda, pompa paliwa, wydech od kata w tył. Wszystko pięknie

> ładnie silnik pali, jednak gdy jadę po chwili zaświeca się kontrolka od wtrysku po czym gaśnie

> i tak w kółko. Silnik jak nie świeci kontrolka ładnie kręci się do końca, rozpędza się

> elegegancko. I tu moje pytanie czy sonda i pompa paliwa pasują do 1.1 czy to może być ich

> wina. Z kompem słyszałem różnie jedni mówili że obsługuje 1.1, drudzy mówią że jest inny,

> podłaczałem od 1.1 i silnik w ogóle nie odpalał (tam podobno 2 piny w wtyczce są inaczej). I

> zastanawiam się czy wydech ma coś z tym wspólnego bo niby ma mniejszą średnicę trochę i może

> nie nadążać wydalać spalin przez co sonda może świrować. Nie mam katalizatora.

> Jeszcze jedno pytanko do ludzi z krakowa, gdzie znajdę jakiegoś speca który zajmuje się diagnostyką

> fiatów, żeby wpiąć się do kompa zobaczyć co i jak

> Z góry dzięki wielkie!

komp z 1.1 spi musisz zalozyc. Nie odpalal bo pewnie mial immo zalozony.

Napisano

> Jako że jestem nowy na forum wypada się pierw przywitać więc - Siema :D

> Mianowicie. Wrzuciłem do swojego cieniasa (dotychczas 900 na wtrysku), silnik 1.1 od ccs-a. Wiązka

> została od 900 tak samo jak komp, sonda, pompa paliwa, wydech od kata w tył. Wszystko pięknie

> ładnie silnik pali, jednak gdy jadę po chwili zaświeca się kontrolka od wtrysku po czym gaśnie

> i tak w kółko. Silnik jak nie świeci kontrolka ładnie kręci się do końca, rozpędza się

> elegegancko. I tu moje pytanie czy sonda i pompa paliwa pasują do 1.1 czy to może być ich

> wina. Z kompem słyszałem różnie jedni mówili że obsługuje 1.1, drudzy mówią że jest inny,

> podłaczałem od 1.1 i silnik w ogóle nie odpalał (tam podobno 2 piny w wtyczce są inaczej). I

> zastanawiam się czy wydech ma coś z tym wspólnego bo niby ma mniejszą średnicę trochę i może

> nie nadążać wydalać spalin przez co sonda może świrować. Nie mam katalizatora.

> Jeszcze jedno pytanko do ludzi z krakowa, gdzie znajdę jakiegoś speca który zajmuje się diagnostyką

> fiatów, żeby wpiąć się do kompa zobaczyć co i jak

> Z góry dzięki wielkie!

wpinajac kompa z 1.1 bewnie masz z imo wiec nie ma co szalec smile.gif bo nie zapali wink.gif zalatw kompa z 1.1 bez imo i zaloz sensowna pompe do baku i bedziesz smigac smile.gif

Napisano
  • Autor

Komputer pochodzi z ccs-a który nie miał immo (chodzi o ten w kluczyku). Więc dlaczego nie pali? confused.gif Czyli jednak pompę muszę zmienić? Dodam jeszcze że samochód teraz dużo pali

Napisano

Nie zgodzę się do końca z przedmówcami wink.gif Kontrolka od wtrysku i odcinka przy 4000 RPM znaczy, że kompowi coś mocno nie leży. Trza by się pod diagnozę podpiąć i zobaczyć co. Ale fakt, tak czy owak komp od 1.1 by się przydał.

Co do diagnostyki, zapraszamy >> TUTAJ <<

Napisano

Dokładnie TAKIE SAME objawy mialem u siebie po wymianie silnika.

Świrowało IMMO.

Zdjęcie IMMO i zlikwidowanie wiązki od IMMO rozwiązało sprawę raz na zawsze smile.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie TAKIE SAME objawy mialem u siebie po wymianie silnika.

> Świrowało IMMO.

> Zdjęcie IMMO i zlikwidowanie wiązki od IMMO rozwiązało sprawę raz na zawsze

Mógłbyś opisać jak to zrobić?

Teraz już sam nie wiem dzisiaj od popołudnia cienias chodzi normalnie, kontrolka po zapaleniu gaśnie i już się nie zaświeca, silnik chodzi elegancko więc chyba na razie niczego nie ruszam smile.gif Chciałbym tylko wrzucić tego kompa z 1.1 tylko jak to zrobić?

Napisano

> Mógłbyś opisać jak to zrobić?

Zawiozłem auto do elektryka bo nie wiedziałem gdzie już szukać przyczyny. On wymontował wiązkę IMMO, z kompa zdjął IMMO i działa smile.gif

> Chciałbym tylko wrzucić tego kompa z 1.1 tylko jak to zrobić?

Odkręcasz śrubki, odpinasz wiązkę, składasz i cieszysz się smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.