Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko o półosie i olej w skrzyni biegów

Featured Replies

Napisano

Wymiana sprzęgła bez drugiej osoby, bez najazdu, bez kanału, bez dźwigu, a nawet bez odkręcenia koła - da się? Da się! 001.gifuzbroj_zlo.gif

Ale przy okazji wkładania skrzyni biegów na swoje miejsce zrobiłem sobie ała. Mianowicie gdzieś naciągnąłem półoś, i fartuch ten od skrzyni biegów pewnie też już i ze starości rozerwał się całkiem, a że skrzynia była nieco pochylona na ten bok to i sporo oleju wyciekło. Pytanie czy to normalne czy też jeszcze jakiś uszczelniacz uwaliłem i czeka mnie jeszcze i ta robota poza zmianą łożyska i gumkioink.gif na półosi . hmm.gif

Napisano

> Wymiana sprzęgła bez drugiej osoby, bez najazdu, bez kanału, bez dźwigu, a nawet bez odkręcenia

> koła - da się? Da się!

> Ale przy okazji wkładania skrzyni biegów na swoje miejsce zrobiłem sobie ała. Mianowicie gdzieś

> naciągnąłem półoś, i fartuch ten od skrzyni biegów pewnie też już i ze starości rozerwał się

> całkiem, a że skrzynia była nieco pochylona na ten bok to i sporo oleju wyciekło. Pytanie czy

> to normalne czy też jeszcze jakiś uszczelniacz uwaliłem i czeka mnie jeszcze i ta robota poza

> zmianą łożyska i gumki na półosi .

to jest komplet

osłona gumowa jest z uszczelniaczem półosi

no to teraz będziesz GOŚĆ jak wymienisz ten uszczelniacz bez wyjmowania półosi biglaugh.gif

powodzenia ok.gif

Napisano

> sporo oleju wyciekło. Pytanie czy

> to normalne czy też jeszcze jakiś uszczelniacz uwaliłem i czeka mnie jeszcze i ta robota poza

> zmianą łożyska i gumki na półosi .

w niuńku mamy mokre przeguby wewnętrzne, czyli smarowane olejem ze skrzyni biegów.

to normalne, że po uszkodzeniu gumowej osłony olej wycieka...

co do uwag sienka - teoretycznie tą osłonę można by wymienić bez wyciągania półosi biglaugh.gif ale osłona jest oddzielnym elementem niż uszczelniacz. uszkodzoną zdemontujesz nawet bez dotykania narzędzi - wystarczy jedynie nożyk zlosnik2.gif

o jakim łożysku wspominasz na końcu?

Napisano
  • Autor

> to jest komplet

> osłona gumowa jest z uszczelniaczem półosi

> no to teraz będziesz GOŚĆ jak wymienisz ten uszczelniacz bez wyjmowania półosi

> powodzenia

Nie no pólos juz jest wyciągnięta. 275123014-zielony.gif

Pytanie dodatkowe, mam osie grube na 2,3cm , poniewaz modelu 1.5 już nie ma w wiekszości katalogów (wiem jakie miałem problemy z zakupem tarczy sprzęgła, przywieźli 4 inne zanim znalazła sie prawidłowa) , czy takie półosie były tez np. w 1.4 albo turbo, moze w dieslu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.