Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[P307] Wymiary miejsca na akumulator

Featured Replies

Napisano

Panowie,

Pacjent to Peugeot 307, 1.6 benzyna, 2003 r.

Kończy się powoli akumulator Fiamm (prąd rozruchu - marne 390A), który zamieszkuje mojego Puga. Akumulator jest malutki, ma tak na oko 17x17x19cm (szer,dł,wys). Tej zimy już nie pociągnie, bo zeszłą ledwo przeżył.

Więc szukam czegoś nowego... Po wypowiedziach autokącikowiczów zdecyduje się chyba na akku Forse 55Ah, 530A prawy +.

Z tymże, Forse ma wymiary 175 x 242 x 190 mm. Chodzi o jego długość 24cm; zmieści się w miejsce przeznaczone na akumulator? Bo tak na oko patrząc to powinno się udać go tam na styk upchnąć, ale pewien nie jestem, więc pytam, może ktoś już upychał:P

Napisano

> Panowie,

> Pacjent to Peugeot 307, 1.6 benzyna, 2003 r.

> Kończy się powoli akumulator Fiamm (prąd rozruchu - marne 390A), który zamieszkuje mojego Puga.

> Akumulator jest malutki, ma tak na oko 17x17x19cm (szer,dł,wys). Tej zimy już nie pociągnie,

> bo zeszłą ledwo przeżył.

> Więc szukam czegoś nowego... Po wypowiedziach autokącikowiczów zdecyduje się chyba na akku Forse

> 55Ah, 530A prawy +.

> Z tymże, Forse ma wymiary 175 x 242 x 190 mm. Chodzi o jego długość 24cm; zmieści się w miejsce

> przeznaczone na akumulator? Bo tak na oko patrząc to powinno się udać go tam na styk upchnąć,

> ale pewien nie jestem, więc pytam, może ktoś już upychał:P

Prawdopodobnie masz akumulator w rozmiarze L0 (175x175x190 mm) ale mozesz zastosowac akumulator w obudowie L1 (207x175x190) lub L2 (242x175x190). L2 oznacza, ze moze to byc akumulator o parametrach 64Ah/640A.

Napisano

> Prawdopodobnie masz akumulator w rozmiarze L0 (175x175x190 mm) ale mozesz zastosowac akumulator w

> obudowie L1 (207x175x190) lub L2 (242x175x190). L2 oznacza, ze moze to byc akumulator o

> parametrach 64Ah/640A.

I o takich właśnie parametrach, mam Centrę Futurę u siebie.

Napisano

> I o takich właśnie parametrach, mam Centrę Futurę u siebie.

W przypadku diesli skrzynka i zabudowa akumulatora moga byc w P307 wieksze i pozwalac umiescic tam aku w obudowie L3 (278x175x190) a wtedy aku moze miec nawet pod 80Ah i prawie 800A.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.